Βαλκάνια

Τα πήρε «άγρια» ο Πούτιν με Ράμα: «Σοβαρέψου, τι είναι αυτά που λες;» - Διαταγή του Ρώσου Προέδρου να τελειώσει οριστικά η «Μ. Αλβανία»

Τα πήρε άγρια ο Πούτιν με τον Ε. Ράμα και τα Τίρανα και μέσω της Μ. Ζαχάροβα έστειλε τελεσίγραφο στα Τίρανα, δείχνοντας έμπρακτα πως η Μόσχα βρίσκεται στο πλευρό της Σερβίας.

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.

Επίσης είναι γνωστό ότι εκατοντάδες Ρώσοι επίλεκτοι πράκτορες της GRU ευρίσκονται στην περιοχή της σερβοβοσνιακής δημοκρατίας στην Βοσνία, στο Νις της Σερβίας και στην Μιτρόβιτσα, προκειμένου να προβούν σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της «χώρας»-μαριονέτα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου σήμερα. η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το Κοσσυφοπέδιο.

«Σε συνέντευξή του σε ένα τηλεοπτικό αλβανικό κανάλι ο Έντι Ράμα δήλωσε ανοικτά ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και ότι «η ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι σχέδιο Β αλλά σχέδιο Α. Μήπως είχαμε λάθος μετάφραση;

Το έχουμε ελέγξει αρκετές φορές και από πολλές πηγές. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεσμεύεται στην υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου Α με τις τρέχουσες συζητήσεις στη διόρθωση των συνόρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια κατάλληλη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα» είπε η Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι εντελώς απαράδεκτη. Στην πραγματικότητα αφορά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Σερβίας και της αυτόνομης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», είπε και ζήτησε την αντίδραση της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ‘τέτοια γεωπολιτικά σχέδια’.

Τέτοιες δηλώσεις κατά την άποψή της, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα, επιδεινώνουν το κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή των Βαλκανίων και περιπλέκουν το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ