Βόρεια Ήπειρος

Ετοιμάζουν δικό τους κόμμα οι Αλβανοί στην Ελλάδα για να κατέβουν σε πιθανές εθνικές εκλογές;

Προοίμια πιθανής υλοποίησης σχεδίου ιδρύσεως  αλβανικού κόμματος εντός της ελληνικής επικράτειας  ετοιμάζουν τα Τίρανα , ειδικά μετά  από τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για την «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη και την ψήφιση νόμου για την τουρκική ένωση Ξάνθης.

Τα  πράγματα στην πατρίδα μας φέρονται να είναι πλέον αρκετά σοβαρά και τα κρούσματα αλβανικού εθνικισμού πολλαπλασιάζονται συνεχώς με αυξητική τάση.         

«Η Αλβανική κοινότητα μεταναστών της Ελλάδας είναι η καλύτερα ενσωματωμένη  στην ελληνική mainstream κοινωνία», δηλώνει περιχαρής η Αλβανίδα πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Αυτήν την  ελληνική mainstream κοινωνία πασχίζει να "διαμορφώσει¨ το πολιτικό συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , έχοντας  ανοίξει "κερκόπορτες" οι οποίες θα οδηγήσουν σε άλωση της Ελλάδος μελλοντικά .

Μέσα από ένα νέο βίντεο, η Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, Αρδιάνα Χόμπαρι, τόνισε τις κύριες εξελίξεις στους διμερείς δεσμούς μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών το 2017.

Σύμφωνα με την ίδια , το 2017 ήταν ένα επιτυχημένο έτος που βοήθησε στην  ενισχυμένη συνεργασία και σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, ενώ η Αλβανική Πρεσβεία έχει βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες της στην αλβανική κοινότητα εδώ .

«Η δρομολόγηση των online προξενικών υπηρεσιών είναι μια επιτυχημένη επένδυση που αποσκοπεί στη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους συμπατριώτες μας με τη μείωση  διαδικασιών και  χρόνου», ανέφερε η Χόμπαρι.

Η  Αλβανίδα επεσήμανε επίσης την βοήθεια της Πρεσβείας στους Αλβανούς πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην πόλη Μάνδρα, δυτικά της Αθήνας, καλύπτοντας τα έξοδα για την ανανέωση χαμένων ή κατεστραμμένων εγγράφων τους.

Βέβαια την ίδια στιγμή , η αλβανική κυβέρνηση κατεδαφίζει τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρα και αλλού, ενώ τα αλβανικά βιβλία ιστορίας και Γεωγραφίας μιλούν για " κατεχόμενα" αλβανικά εδάφη από την Ελλάδα, παραπέμποντας σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις,  αλλά όλα τα υπόλοιπα κατά την Κυρία  πρέσβη ..βαίνουν καλώς στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Η  Πρέσβης της Αλβανίας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η Αλβανία και η Ελλάδα θα ενισχύσουν περαιτέρω και θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους το 2018.

Η Αλβανική Πρεσβεία έχει προγραμματίσει μια σειρά πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που σηματοδοτούν  το « έτος Σκεντέρμπέη », σηματοδοτώντας την 550η επέτειο από το θάνατο του Αλβανού εθνικού ήρωα, στην οποία η κυβέρνηση των Τιράνων έχει αφιερώσει το 2018.

«Το 2018 θα σηματοδοτήσει επίσης ένα σημαντικό βήμα της Αλβανίας στην πορεία της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η κ. Hodbari.

Βέβαια εδώ έχουμε μια ακόμη «κλοπή» Έλληνα  ιστορικού ήρωα,  ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είχε ποτέ σχέση με Αλβανούς αλλά με Ηπειρώτες του Δεσποτάτου της Ηπείρου.   

Ο Σκεντέρ μπέης δεν ήταν Αλβανός ήρωας σε καμία περίπτωση άλλα ήταν ένας γενναίος Έλληνας βυζαντινός ηγεμόνας που πολέμησε με λύσσα τους Οθωμανούς,  με καταγωγή από την περιοχή της Καστοριάς ενώ η μητέρα του ήταν Σερβίδα πριγκίπισσα.

Επίσης  το προσωνύμιο  του Σκεντέρ  που σημαίνει Αλέξανδρος παραπέμπει την σχέση του με αρχαία Ελλάδα  αναφερόμενο στην δράση του .

Το πρόβλημα όμως από τις δηλώσεις της Αλβανίδας πρέσβης στην χώρα μας δεν είναι αυτές  καθ’ αυτές τόσο,  όσο  η πολιτική που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση Έντι Ράμα  με την προσπάθεια δημιουργίας αλβανικού μειονοτικού συμπαγούς τμήματος εντός ελληνικής επικράτειας.

Παλαιότερα αλβανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το  balkanweb και άλλα,  φέρονται σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» να έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημα οργάνωσης των Τσάμηδων και σε συνδυασμό με διάφορες κινήσεις την δημιουργία μειονοτικού ζητήματος εντός Ελλάδος.

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο, η ίδρυση του ελληνικού «βραχίονα» της οργάνωσης των Τσάμηδων έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας  (Τσαμουριά την αποκαλούν από «εκατοντάδες νέοι Αλβανοί) .

Σε ό,τι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα, διότι «αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του κόμματος»!

Η οργάνωση των Τσάμηδων έχει προσεγγίσει πολλούς «πρόθυμους» στις Βρυξέλλες ενώ διευρύνει τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η προσπάθεια αφορά την δημιουργία για πρώτη φορά ενός αλβανικού  πολιτικού  κόμματος  στην Ελλάδα, για να μπορεί και ο Ράμα να λέει όπως και ο Ερντογάν « οι δικοί μας βουλευτές».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζονταν ότι σε πιθανή περίπτωση καθόδου «αλβανικού κόμματος» στις εκλογές, αναμένεται ότι θα λάβει πιθανόν περίπου 500.000 ψήφους .

Αυτό που κάποτε και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα φαντάζει μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Oι Αλβανοί μετανάστες, που κάποιοι φρόντισαν να τους αφήσουν να εισέλθουν στη χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκχωρώντας παράλληλα με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική υπηκοότητα σε πολλούς από αυτούς, θέλουν να ιδρύσουν και αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα.

Το εγχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στα σκαριά, ενώ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα καταφέρουν να εκλέξουν «δικούς» τους βουλευτές ) στην ελληνική Βουλή.

Υπενθυμίζουμε ότι περιστατικά όπως αυτό χθες από μια παρέα από 14 νεαρούς Αλβανούς, η οποία   φωτογραφήθηκε σε προκλητική στάση μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο της πόλης του Τυρνάβου, ενώ παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και στο παρελθόν εντός ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Για αυτό θα πρέπει να  «ξυπνήσουμε» όσο είναι καιρός και να κατανοήσουμε ότι η ενσωμάτωση των αλλοεθνών σε όλα όμως  τα επίπεδα είναι αναγκαία για όσους βέβαια το επιθυμούν ( βλέπε Αντετοκούνμπο), ενώ τους υπόλοιπους να τους μεταχειριστούμε με μεγάλη προσοχή και κυρίως με ασφάλεια για το ελληνικό έθνος βασιζόμενοι πάντα στους διεθνείς νόμους και διατάξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 336

Τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία; - Πόσο σοβαρό είναι το περιστατικό με εισβολή Λαθρομεταναστών σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα και επίθεσης σε μαθητές

Ένας εκ των πέντε υπαιτίων αντιστάθηκε στην σύλληψη των αστυνομικών-Περιστατικά βίας εντός οικιστικού ιστού