Αρχείο

Η αποχώρηση της Ρωσίας από την Συρία θα οδηγήσει σε άρση των οικονομικών κυρώσεων;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Τεράστιο και προπάντων «μεγάλο» είναι το διακύβευμα της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία το τίμημα του οποίου θα το γνωρίσουμε σε εύλογο διάστημα .

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το παρασκήνιο περιλαμβάνει μεγάλα οικονομικά δώρα προς την Μόσχα με σκοπό να «εξομαλυνθούν» οι σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων.

«Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από τη ρωσική ηγεσία, μπορεί να αποτελέσουν το  «πρελούδιο» για την σταδιακή απόσυρση των οικονομικών κυρώσεων από την  Δύση κατά της Ρωσίας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Η  απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει την απόσυρση των δυνάμεων που ευρισκόντουσαν στην Συρία μπορεί όντως να είναι το «πρελούδιο» για την σταδιακή απόσυρση των οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες έχουν πλήξει την ρωσική οικονομία ανεπανόρθωτα, τόνισε   η ίδια  ανώνυμη  διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

Χθες ο Ρώσος Πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε το υπουργείο Άμυνας  στις  15 Μαρτίου , να  ξεκινήσει η  μαζική απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, διότι  όπως αποδίδεται οι στρατιωτικοί  στόχοι επιτεύχθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Η ίδια διπλωματική πηγή τόνισε ότι , «σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία έχει μετατραπεί και  πάλι σε  βασικότατος  παίκτης στη διεθνή σκηνή».

Αυτό το τελευταίο ενδεχομένως να περικλείει όλη την αλήθεια  για τις κινήσεις του Ρώσου Προέδρου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του .

Την  Ρωσία του Βλαδίμηρου Πούτιν , δεν δύναται να την αγνοήσει κανένας , διότι είναι και πάλι υπερδύναμη η οποία διαθέτει όλα τα « χαρακτηριστικά» που απαιτείται να έχει μια υπερδύναμη.

Η συνέχεια από  εδώ και στο εξής θα υλοποιηθεί σε  μυστικές συναντήσεις των   « ειδικών  επιτροπών» από τις δύο χώρες,  οι οποίες θα αποφασίζουν  το μέλλον του πλανήτη, μέχρι πιθανόν  το επόμενο  μεγάλο εμπόδιο.

Κανείς στην ιστορία δεν μπορεί να κάνει κουμάντο στον πλανήτη "μόνος του", κάτι που αποδεικνύεται διαχρονικά από όλους τους πολιτισμούς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκοσμιοποίηση 0

Τι ψήφισαν ακριβώς στον ΟΗΕ πριν μερικές ημέρες; Το σύμφωνο για το μέλλον και η παγκόσμια διακυβέρνηση στον πλανήτη που έρχεται

Γιατί αντιτάχθηκε σθεναρά η Ρωσία και άλλες χώρες του ρωσικού άξονα ( Συρία-Ιράν); Στην εγκριθείσα εκδοχή του συμφώνου,...