Κόσμος

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις αυξάνοντας την ένταση με την Βόρειο Κορέα

Το  αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS C Stennis John θα επισκεφθεί το λιμάνι της Πουσάν για να λάβει  μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις που συμμετέχουν  στρατεύματα από τις  ΗΠΑ και  δυνάμεις της Νότιας Κορέας, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C Stennis θα επισκεφθεί το λιμάνι της Πουσάν  στην νότιο Κορέα ,  αναβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων  Yonhap .

Τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων που διαθέτουν σύστημα AEGIS, συνοδεύουν  το αεροπλανοφόρο, θα καταπλεύσει στο λιμάνι Πουσάν  στην νότιο-ανατολική ακτή της Νότιας Κορέας, 450 χιλιόμετρα από τη Σεούλ.

Πρόκειται για το λιμάνι από το οποίο ο Αμερικανός Στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ το 1951 πραγματοποίησε μεγαλειώδη απόβαση και  ξεκίνησε την  σαρωτική επίθεση στα προελαύνοντα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας .

Η επιλογή του λιμανιού αυτού έχει σκοπό την μεταφορά «μηνύματος» στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας ότι οι ΗΠΑ  « είναι και πάλι εδώ».

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στη Χερσόνησο της Κορέας, ειδικά  από την Βόρεια Κορέα , η οποία πραγματοποίησε την  τέταρτη πυρηνική ή δοκιμή της τον Ιανουάριο , καθώς και μια  εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τον Φεβρουάριο.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Έτοιμοι οι Βοριοκορεάτες ακόμη και για προληπτικό χτύπημα στην Νότεια Κορέα!) , επισημάναμε ότι στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε  ότι είναι πανέτοιμος , ακόμη και για προληπτική επίθεση κατά της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών στρατευμάτων που συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να εισβάλουν στο Βορρά.

Οι ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας , αποφασίστηκαν και  πραγματοποιήθηκαν ,  από την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν την ύπαρξη μεγάλου κινδύνου από τις πρόσφατες απειλές της Βόρειας Κορέας,  περί χρήσης πυρηνικών όπλων.

Το νέο αυτό μέτωπο που κινδυνεύει να αναζωπυρωθεί  και πάλι μετά από  το 1952, σηματοδοτεί την κόντρα των ΗΠΑ τόσο με την Βόρεια Κορέα , όσο και με την Κίνα η οποία φιλοδοξεί να επεκτείνει την κυριαρχία της σε όλο τον δυτικό ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ