Κόσμος

Έτοιμοι οι Βοριοκορεάτες ακόμη και για προληπτικό χτύπημα στην Νότεια Κορέα!

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι είναι πανέτοιμος , ακόμη και για προληπτική επίθεση κατά της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών στρατευμάτων που συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να εισβάλουν στο Βορρά, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται από τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον και πιστεύεται ότι είναι μεγαλύτερες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ξεκίνησαν σε περιοχή κοντά στα σύνορα την Δευτέρα.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την  μαζική ρίψη χιλιάδων αλεξιπτωτιστών μαζί με τον εξοπλισμό τους.

«Από τώρα και στο εξής, οι μονάδες μας αναπτύσσονται στο ανατολικό , κεντρικό και δυτικό τμήματα της πρώτης γραμμής και είναι έτοιμα για  προληπτική επίθεση αντιποίνων ενάντια στις δυνάμεις του εχθρού που εμπλέκονται στην άσκηση «Ssangyong», ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας .

Σύμφωνα με τους Βορειοκορεάτες , η συνεχιζόμενη άσκηση νοτιοκορεατών και Αμερικανών , αποτελεί  πολύ ύποπτη κίνηση και προφανώς αποτελεί  μέρος σχεδίου των «εχθρών» της Βόρειας Κορέας.

Σκοπός είναι η ανατροπή του πολιτικού συστήματος της χώρας μέσα από αιφνιδιαστική απόβαση από αέρος στρατευμάτων με στόχο την κατάληψη της Πιονγιάνγκ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας , αποφασίστηκαν και  πραγματοποιήθηκαν ,  από την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν την ύπαρξη μεγάλου κινδύνου από τις πρόσφατες απειλές της Βόρειας Κορέας,  περί χρήσης πυρηνικών όπλων.

Τους τελευταίους μήνες η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο νέος κυοφορούμενος πόλεμος της Κορέας , θα είναι  ένα  άκρως θανατηφόρο ριμέικ της περιόδου  1950-52 με άγνωστες συνέπειες για την Ασία.

Η συνεχής και αδιάκοπη  αμερικανική  προσπάθεια ελέγχου ολόκληρου του πλανήτη,  εκτιμάται ως λίαν επικίνδυνη και κυρίως ουτοπική.

Αοπό την άλλη πλευρά σύμφωνα με  άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική αντιπαράθεση με την Νότια Κορέα είναι η «μόνη επιλογή»), η  παρανοϊκή ηγεσία της Βόρειας Κορέας , είχε ανακοινώσει παλαιότερα  ότι η στρατιωτική αντιπαράθεση με την Νότια Κορέα είναι η μόνη επιλογή για την χώρα, λόγω των συνεχιζόμενων κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ν.Κορέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ