Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πώς αντέχουν τα κτίρια στους σεισμούς στην Ιαπωνία: «Σε μεγάλα υψόμετρα επιχειρείται η απορρόφηση κραδασμών»

Χιλιάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Τουρκία και τη Συρία μετά τους ισχυρούς σεισμούς χθες. Η έρευνα των αρχών κινείται πλέον και στους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση τόσο μεγάλου αριθμού κτιρίων.

Οι Ιάπωνες μηχανικοί, ειδικοί στις μεγακατασκευές, που τώρα εργάζονται στη γέφυρα Brăila, συνέκριναν τον τρόπο που κατασκευάζουν στην Ιαπωνία, μια άλλη χώρα όπου οι σεισμοί είναι συχνοί, με τις υποδομές στην Τουρκία.

 

Masaaki Nakayama - διευθυντής έργου: Είμαι πολύ κοντά στα δεινά όσων πέθαναν ή τραυματίστηκαν σε αυτόν τον σεισμό, επίσης έχουμε Τούρκους που εργάζονται στην εταιρεία και αν υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, τους αφήναμε να επιστρέψουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Όταν ήμουν στην Τουρκία, κοίταξα την υποδομή εκεί και οι κολώνες που κρατούν ψηλά τα σπίτια μου φάνηκαν λίγο λεπτές, όχι πολύ δυνατές και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα. Τα ιαπωνικά κτίρια είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν αυτές τις κινήσεις σεισμού, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών, αυστηρών νόμων για τον περιορισμό τέτοιων καταστροφών.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετοί μεγάλοι σεισμοί και στην Ιαπωνία, μία φορά το χρόνο, ενάμιση χρόνο, αλλά επηρεάζονται μόνο ορισμένες περιοχές. Στην Ιαπωνία, τα μικρότερα κτίρια είναι πιο πιθανό να πέσουν, αλλά τα μεγάλα κατασκευάζονται με αυστηρή τήρηση ειδικών νόμων και για το λόγο αυτό παραμένουν όρθια.

Αυτοί οι σεισμοί κανείς δεν ξέρει πού και πότε θα συμβούν. Ειλικρινά, σοκαρίστηκα πολύ όταν έλαβα αυτά τα νέα για την Τουρκία και είμαι πολύ λυπημένος για αυτό που συνέβη εκεί. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε, απλώς ενημερώστε μας.

Η Ιαπωνία είναι πλέον μια ασφαλής χώρα, λένε οι μηχανικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν δώσει τη μέγιστη προσοχή στον τρόπο κατασκευής τους, με μηδενικές εξαιρέσεις.

Yuya Uchida μηχανικός διευθυντής: Στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλοί σεισμοί και υπήρξαν μερικοί πολύ μεγάλοι, αλλά αυτοί οι ειδικοί νόμοι που έχουν δημιουργηθεί για τους κατασκευαστές για να ελαχιστοποιούν αυτές τις καταστροφές.

Αυτή τη στιγμή, η Ιαπωνία είναι μια ασφαλής χώρα. Στα μικρότερα κτίριά μας η θεμελίωση είναι πολύ γερή και το επίπεδο στο οποίο πρέπει να κινηθεί το σπίτι σε σεισμό υπολογίζεται και είναι ειδικά φτιαγμένο για να μην πέφτει. Στα ψηλότερα κτίρια δεν επιχειρείται να εξαναγκαστεί το κτίριο πάνω από το σεισμό, αλλά μέσω απορρόφησης κραδασμών και ελασιμότητας.

Δεν έχω πάει στην Τουρκία, δεν μπορώ να σας πω τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης αυτών των κτιρίων, υπάρχουν πολλά από αυτά, αλλά νομίζω ότι όλα συνοψίζονται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει πολλά εμπειρία με πολύ μεγάλους σεισμούς και αναρωτιέμαι αν αυτό επηρέασε και τον τρόπο κατασκευής των υποδομών τους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...