Κοινωνία

Χαλκιδική: Κύκλωμα πουλούσε επώνυμα είδη μέσω e-shop ενώ έστελνε «μαϊμούδες»

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, σταμάτησε οριστικά την δράση ενός πολυμελούς κυκλώματος το οποίο έστηνε «μαϊμού» e-shop και πωλούσε δήθεν επώνυμα προϊόντα, όμως έστελνε στους αγοραστές είδη ευτελούς αξίας, καθώς εξιχνίασαν 75 απάτες, που είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2023 ως φέτος τον Ιανουάριο σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι δράστες δημιουργούσαν ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία διαφήμιζαν με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ιστοσελίδων που είχαν δημιουργήσει, στα οποία φέρονταν ότι πουλούσαν σε δελεαστικές τιμές υποδήματα, ενδύματα, τσάντες και αρώματα από γνωστές φίρμες. Όμως, όταν έστελναν με εταιρείες ταχυμεταφορών τις παραγγελίες με πληρωμή μέσω αντικαταβολής, οι αγοραστές διαπίστωναν ότι στο δέμα υπήρχαν προϊόντα απομίμησης ή φθαρμένα.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν συνολικά 75 απάτες που απέφεραν στο κύκλωμα 4.600 ευρώ και συγκεκριμένα 46 στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, τρεις στη Λάρισα, από δύο σε Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική και από μία απάτη σε Αργολίδα, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Ημαθία, Ιωάννινα, Ξάνθη και Πέλλα. Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν 12 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός, ο ιδιοκτήτης του ιστοτόπου, ο αποστολέας των δεμάτων και αυτός που εισέπραττε τα ποσά της αντικαταβολής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συρροή, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση αγνώστων μελών της σπείρας και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ