Κοινωνία

Σάμος: Προφυλακιστέα η 49χρονη πατροκτόνος

Η γυναίκα θα κρατηθεί προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, όπου θα παρακολουθείται, όπως αποφασίστηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ώστε να διασφαλιστεί ότι γίνεται ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής της. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε ψυχιατρική κλινική, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Νωρίτερα, η 49χρονη γυναίκα για 40 λεπτά έδινε εξηγήσεις στην ανακρίτρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επανέλαβε ότι προέβη στο έγκλημα καθώς δεν άντεχε, όπως ισχυρίστηκε, την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της επί σειρά ετών.

Η συνήγορος υπεράσπισης που ορίστηκε από το Δικαστήριο, ζήτησε η 49χρονη να παραμείνει ως τη δίκη σε κάποια δομή για άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές.

Το χρονικό του εγκλήματος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δράστις του εγκλήματος, που φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, κατάφερε στον 70χρονο πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας υδραυλικό κάβουρα.

Στη συνέχεια, κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε πως σκότωσε τον πατέρα της. «Ελάτε έχω σκοτώσει τον πατέρα μου», ανέφερε στο τηλεφώνημα λίγο πριν τις 08:30. Στο σπίτι του θύματος στον Άγιο Νικόλαο στο Βαθύ έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί και ιατροδικαστής.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Οι γείτονες του 70χρονου στη Σάμο μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, καπετάνιο στο επάγγελμα, ο οποίος είχε ξεμπαρκάρει πολλά χρόνια και ήθελε να περάσει μια ήρεμη ζωή στο νησί.

«Στη Σάμο ο 70χρονος ήρθε χωρισμένος μαζί με την κόρη του. Ήταν καπετάνιος στα βαπόρια και είχε έναν εγγονό γύρω στα 20. Οι σχέσεις του πατέρα και της κόρης δεν ήταν και τόσο καλές. Είχα την εντύπωση ότι τώρα εκείνη δεν ήταν εδώ. Δεν ξέρω μήπως  ήρθε για τις γιορτές. Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ο άνδρας ζούσε μόνος του», σημείωσε ένας γείτονας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ