Κοινωνία

Πέθανε ο θρυλικός ροκάς Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, μια από τις ηγετικές μορφές στην ελληνική ροκ σκηνή, πέθανε στα 73 του χρόνια.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1951 και έγινε αρχικά γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής των Socrates Drank the Conium. Αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα». Αδερφός του είναι ο κιθαρίστας Άκης Τουρκογιώργης.

Υπήρξε ένας δυναμικός περφόμερ, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ασυμβίβαστος στο σύνολό του, καλλιτέχνης. 

Τα δύσκολα για τον Αντώνη Τουρκογιώργη ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2010, όταν υπέστη εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει ουσιαστικά. Στη συνέχεια είχε υποβληθεί σε ειδική επέμβαση ενδοαγγειακού εμβολισμού ανευρύσματος εγκεφάλου και με την ολοκλήρωση της τότε επέμβασης οι γιατροί εξέφρασαν στη σύζυγο του την αισιοδοξία τους ότι θα ζήσει, ωστόσο όχι με τον τρόπο που είχε συνηθίσει.

Μέσω ανάρτησης, ο άλλοτε συνεργάτης του, Κώστας Μπίγαλης, αποχαιρέτησε τον Αντώνη Τουρκογιώργη, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του. «Σήμερα έφυγε ο μεγάλος μουσικός, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής, Αντώνης Τουρκογιώργης, να συναντήσει τον αδερφικό του φίλο, Γιάννη Σπάθα, το άλλο του μισό των θρυλικών Socrates Drunk the Conium του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών. Tony Power. Για πάντα».

Ο Μάκης Γιούλης, ο τελευταίος ντράμερ των Socrates είπε σε δήλωσή του για την απώλεια του φίλου του: «Τελικά σήμερα Κυριακή του Πάσχα του 2024 ήρθε η ώρα για το μεγάλο αντίο που φοβόμουν τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ στην τόσο δύσκολη θέση να σου πω… Επιτέλους θα ησυχάσει η ψυχούλα σου από τον Γολγοθά που τράβαγες από τον Απρίλιο του 2010… Αντίο αγαπημένε μου φίλε, αντίο αγαπημένε μου συνεργάτη, αντίο μοναδικέ μου Tony»..

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...