Κοινωνία

Αρκαδία: Πωλούσε χιλιάδες κροτίδες και ναυτικές φωτοβολίδες

Χιλιάδες κροτίδες που θα κατέληγαν στα χέρια όσων σκόπευαν να κάνουν εκκωφαντική την Ανάσταση το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις εκκλησίες της Αρκαδίας, παρά το διαρκή κίνδυνο ατυχημάτων, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους καθώς τις ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Μετά από πληροφορίες και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί έφτασαν το πρωί της Μ. Πέμπτης στο σπίτι ενός 25χρονου Έλληνα στη Μεγαλόπολη όπου έκαναν έρευνα και βρήκαν αποθηκευμένες 2.644 κροτίδες, 17 ναυτικές φωτοβολίδες και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Ο 25χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Βρήκαν κρυμμένες οβίδες με πυρίτιδα

Έτοιμοι να κάνουν... εκρηκτική Ανάσταση στη Σάμο ήταν άγνωστοι, οι οποίοι είχαν κρύψει επτά οβίδες με γόμωση πυρίτιδας σε μια ορεινή τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθοκάμπου! Όμως, τις βρήκαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που έκαναν έρευνες για την παράνομη κατοχή και κατασκευή βεγγαλικών, τις κατέσχεσαν και διενεργούν προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμες για πώληση ακόμη και σε ανήλικους είχε 213 κροτίδες ένας Έλληνας που συνελήφθη σε περιοχή της Δυτικής Λέσβου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης. Οι κροτίδες κατασχέθηκαν και ο επίδοξος πωλητής παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

Δυο 16χρονοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν τρεις κροτίδες και 20 βεγγαλικά τα οποία κατασχέθηκαν. Όπως προέκυψε, οι ανήλικοι τα είχαν προμηθευτεί από το κατάστημα μιας 52χρονης, όπου κατασχέθηκαν και 140 πυροτεχνικές κατασκευές. Η ιδιοκτήτρια συνελήφθη και οδηγήθηκε μαζί με τους ανήλικους στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζει ένας Έλληνας που συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έκαναν έρευνα στην κατοικία του και κατέσχεσαν ένα πιστόλι κρότου με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα, 29 κροτίδες, ένα μαχαίρι, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12,2 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και τρία τσιγαριλίκια. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πέλλας του άσκησε δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Στη Λευκάδα, συνελήφθη το πρωί του Μ. Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 22χρονος, καθώς κατά την διάρκεια στοχευμένου ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του 20 κροτίδες οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...