Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Χαμός στα κρεοπωλεία - Η τιμή του αρνιού λίγο πριν το Πάσχα

Γεμάτη είναι σήμερα η Βαρβάκειος αγορά, αλλά και τα συνοικιακά κρεοπωλεία, από καταναλωτές που αγοράζουν τον παραδοσιακό οβελία.

Πάντως το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, είναι ακριβότερο συγκριτικά με πέρυσι, κατά 16,3% έως 19,3%,  σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Μία μόνο ημέρα έμεινε λοιπόν, για την προμήθεια των πασχαλινών προϊόντων και, παρά τη μειωμένη κίνηση, οι κρεοπώλες έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, αφού δουλεύουν πυρετωδώς για να προλάβουν να ετοιμάσουν τον οβελία για τους πελάτες τους.

«Η πιο δύσκολη μέρα για εμάς είναι σήμερα, γιατί προετοιμάζουμε όλες τις παραγγελίες. Έχουμε 70 για αύριο», λένε οι κρεοπώλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κίνηση πάντως, αν και έχει «ζεσταθεί» αρκετά, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά.

«Είναι λίγο υποτονική η αγορά σε σχέση με πέρσι. Κι εμείς έχουμε βάλει λιγότερα αμνοερίφια σε σχέση με πέρσι, άρα από την εμπειρία μου το Μεγάλο Σάββατο δε θα υπάρχει στην αγορά αρνί και κατσίκι», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Αττικής, Σάββας Κεσίδης.

Όσοι κρεοπώλες διατήρησαν την περσινή τιμή, δηλώνουν ότι επέλεξαν να χάσουν από το κέρδος τους για να μην χάσουν από την πελατεία τους.

«Τα κόστη έχουν ανέβει πάρα πολύ. Επιλέγουμε να κρατήσουμε τις τιμές έτσι ώστε ο κόσμος που μας επιλεγεί καθημερινά να μείνει στην σχέση που έχουμε χτίσει χρόνια».

Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι- Ανατιμήσεις έως 20%

Οι αγορές της τελευταίας στιγμής

Όσοι θα μείνουν στην Αθήνα ή δεν έφυγαν ακόμα, ξεχύθηκαν στις αγορές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Το Μεγάλο Σάββατο τα  καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι.

Αυξημένη η κίνηση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με όσους έχουν απομείνει στην πόλη να τρέχουν για τα τελευταία ψώνια.

Με τις ανατιμήσεις και σε άλλα προϊόντα να καταγράφουν ρεκόρ, τον ρόλο του οικοδεσπότη αναλαμβάνει εκείνος που μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο κόστος του εορταστικού τραπεζιού.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εορταστικό τραπέζι θα στρώσουν όλες οι οικογένειες, όμως φαίνεται πως τα περισσότερα θα είναι λιτά, αφού η ακρίβεια στα τρόφιμα δεν αφήνει περιθώριο για να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...