Κοινωνία

Daily Mail: Οι νεοναζί έχουν «κατακτήσει» Ελλάδα Γερμανία Ολλανδία και Ισπανία-Μετανάστες και φτώχεια αλλάζουν την ΕΕ

Οι νεοναζί έχουν «κατακτήσει» την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία, αναφέρει η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail, προκαλώντας πάταγο στις Βρυξέλλες, που έχουν αποχαυνωθεί εντελώς με την ατζέντα της πολιτικής ορθότητας, την αυξανόμενη φτώχεια και κυρίως με το τεράστια κύμα μουσουλμάνων μεταναστών που έχει κατακλύσει την γηραιά ήπειρο.

“Ο αριθμός των νεοναζί αυξάνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η θέση της ακροδεξιάς έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και στην Ολλανδία.

Γιατί άραγε έχει αυξηθεί η δημοτικότητα των Εθνικιστών;

Η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά, αντιτίθενται στο τεράστιο κύμα  μεταναστών ( κυρίως μουσουλμάνων), στον φεμινισμό, στην ομοφυλοφυλική κοινότητα, στους κομμουνιστές και στις πολιτικές της ΕΕ, οι οποίες, κατά τη γνώμη τους, «σκοτώνουν τη μοναδικότητα των εθνών».

Ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα κατά τους Βρετανούς, είναι το ισπανικό ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα Nucleo Nacional, το οποίο ενώνει νέους που αντιτίθενται στους μετανάστες που «καταστρέφουν την ταυτότητα της χώρας και τις χριστιανικές της ρίζες».

Ένας από τους εκπροσώπους της πολιτικής ομάδας είπε ότι «το να προστατεύεις τον λαό σου από την εξαφάνιση δεν είναι ρατσισμός».

Ένας άλλος δήλωσε ότι «πρέπει να διατηρήσουμε τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα έθιμά μας που έχουν ενσταλάξει εδώ αιώνες ο Χριστιανισμός».

Ωστόσο, όλοι αυτοί αρνούνται ότι είναι «μεταμφιεσμένοι Ναζί», δηλώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Η Ακδροδεξιά στην Ισπανία

Οι εκπρόσωποι της ισπανικής Nucleo Nacional είναι βέβαιοι ότι η εξουσία στην Ισπανία «είναι στα χέρια προδοτών, βαρβάρων και εκφυλισμένων που προωθούν την τρανσέξουαλ ατζέντα, την απώλεια θέσεων εργασίας και ευκαιριών για τους νέους».

Επιπλέον, η ισπανική ομάδα συνεργάστηκε με την τοπική εξτρεμιστική εθνικιστική ομάδα Falange, τα μέλη της οποίας βοήθησαν τον δικτάτορα Φράνκο να έρθει στην εξουσία τον 20ο αιώνα.

Μετά το τέλος της διακυβέρνησης του, η Ισπανία προσχώρησε σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία για αρκετές δεκαετίες, αλλά όλα άλλαξαν το 2019, όταν το αντιμεταναστευτικό κόμμα Vox μπήκε στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Έκτοτε, το κόμμα ενίσχυσε πολύ τη θέση του, μιλώντας με λαϊκιστικά συνθήματα.

Τα εθνικιστικά αισθήματα στην Ισπανία συνδέονται με την οικονομική κρίση στη χώρα, αφού κάθε τρίτο άτομο κάτω των 25 ετών είναι άνεργο και ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται ραγδαία, γι' αυτό και η εμπιστοσύνη στην τρέχουσα κυβέρνηση μειώνεται.

Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εθνικιστές είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το κόμμα Vox, πολλοί από αυτούς δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς και είναι έτοιμοι να οργανώσουν μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Υποστηρίζονται από αυτή την άποψη από το κίνημα Revolt, το οποίο στο παρελθόν οργάνωνε συγκεντρώσεις νέων σε 11 πόλεις της χώρας, στις οποίες επικρίθηκαν οι φιλελεύθερες πολιτικές των ισπανικών αρχών.

Μία από αυτές τις ενέργειες έλαβε χώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν εκατοντάδες εθνικιστές ήρθαν στα κεντρικά γραφεία του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες, σκορπίζοντας καθολικά κομποσκοίνια και σεξουαλικά παιχνίδια κοντά στο κτίριο.

Οι Ισπανοί ακτιβιστές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της χώρας θέλει να «καταστρέψει την Ισπανία», ενώ οι ίδιοι απορρίπτουν «τον φεμινισμό, τους ομοφυλόφιλους, τις παγκόσμιες μαρξιστικές δυνάμεις», καθώς και την ΕΕ, η οποία «σκοτώνει τη μοναδικότητα των επιμέρους εθνών» με τις πολιτικές της.

Ωστόσο, η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου ο αριθμός των νεοναζί αυξάνεται, συνεχίζει το άρθρο.

Η Γερμανία στα χέρια των Νεο-ναζί

Το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο δημοφιλές μεταξύ των νέων στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας.

Αυτό οφείλεται στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, εξαιτίας των οποίων, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, υπάρχει λιγότερες ευκαιρίες στέγασης στην χώρα, ενώ ο νοσηλευτικός και κοινωνικός τομέας είναι υπερφορτωμένος.

Στην Ολλανδία αυξάνονται οι Ακροδεξιοί

Επίσης, οι δεξιές ιδέες έχουν γίνει δημοφιλείς στην Ολλανδία.

Ένας από τους τοπικούς εθνικιστές ηγέτες, η 27χρονη δημοσιογράφος Eva Vlaardingerbroek, είπε ότι αν «δεν αρχίσουμε να πολεμάμε για την ήπειρό μας, η εποχή που ζούμε θα μείνει στην ιστορία ως μια εποχή που οι δυτικές χώρες δεν θα χρειαστεί να δεχθούν εισβολή για να κατακτηθούν, επειδή η ίδια η διεφθαρμένη ελίτ τους (ΕΕ) κάλεσε τους εισβολείς να εισέλθουν».

Η Ακροδεξιά στην Ελλάδα 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ισπανία ακολουθεί τον δρόμο της Ελλάδας, όπου το 2023 τις εκλογές κέρδισε ένα ακροδεξιό μπλοκ πολιτικών από τρία κόμματα: Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

Λόγω του τεράστιου αριθμού μεταναστών και προσφύγων, το κέντρο της Αθήνας έχει ήδη πάρει το παρατσούκλι Αθηναμπάντ.

Εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών που είναι στην ελληνική βουλή, γράφει η Daily Mail, δούλεψαν την εικόνα τους για να μην συνδεθούν με ακραίους δεξιούς ριζοσπάστες.

Αλλά την ίδια στιγμή, «κάνουν τις ίδιες ομιλίες με τους προκατόχους τους». Για παράδειγμα, μιλούν για την «ισλαμική κατάκτηση της Ευρώπης», την απέλαση των μεταναστών, τονίζοντας ότι όλο και περισσότερες χώρες στην ΕΕ θα κινηθούν επίσης προς την «σωστή πορεία» στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, καταλήγει το ίδιο.

Την Γαλλία, την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες δεν τις αναφέρει το άρθρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ