Κοινωνία

Καλλιάνος: Σε ποιους επιρρίπτει ευθύνες για τον θάνατο του πατέρα του- Η ΕΔΕ από το Αττικόν κι οι εξηγήσεις Γεωργιάδη (Βίντεο)

Στα δικαστήρια πρόκειται να καταφύγει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, ο οποίος άφησε χθες Πέμπτη την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο "Αττικόν", όπου νοσηλευόταν από τις 6 Απριλίου. Η υπόθεση του ασθενή και οι κατηγορίες του βουλευτή προς το προσωπικό του νοσοκομείου είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Η επιμονή της οικογένειας του Δημήτρη Καλλιάνου για εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που δεν ικανοποιήθηκε παρά μόνο όταν έπαθε ανακοπή καρδιάς και μπήκε στη ΜΕΘ στις 23 Απριλίου, είναι ο λόγος των αλλεπάλληλων δηλώσεων, ανακοινώσεων και εξηγήσεων από την οικογένεια, τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δημήτρης Καλλιάνος έχοντας πολλές συννοσηρότητες κατέληξε χθες, 25/4, ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Στον απόηχο των πολλαπλών κατηγοριών από τον Γιάννη Καλλιάνο, και τους επανειλημμένους του ισχυρισμούς πως οι γιατροί επί ημέρες διαβεβαίωναν τους γιους του πως ο ασθενής «είναι καλά», ενώ εκείνοι έβλεπαν το αντίθετο, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης το περιστατικό.

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ" ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αφού αποχαιρέτησε χθες τον πατέρα του με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραχώρησε συνέντευξη (Mega), κάνοντας γνωστό ότι θα αναζητήσει το δίκιο του νομικά.

«Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΦ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα», σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Έχω όλα τα μηνύματα στα χέρια μου, τα ηχητικά. Όλα αυτά θα κατατεθούν στον κύριο Κούγια που θα αναλάβει την υπόθεση για να οδηγηθούν εκεί που πρέπει οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή του πατέρα μου. Θα κινηθώ σκληρά νομικά, επιθετικά νομικά… Το «Αττικόν» τώρα είπε ότι είχε προβλήματα πολλά (ο ασθενής). Τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι υπέροχες οι εξετάσεις του;», αναρωτήθηκε.

Περαιτέρω ένταση πυροδότησαν οι δηλώσεις του αδερφού του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστου. «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα. Και αν ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός ευαγγελίζονται κάτι άλλο ας έρθουν να μου το πουν τετ α τετ. Τους προκαλώ με τις γνώσεις και το ήθος που έχω», ανέφερε σε δηλώσεις του (Alpha).

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι» και επεσήμανε ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. «Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις», είπε.

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος κατηγορεί το νοσηλευτικό ίδρυμα για παραπληροφόρηση, καθώς στην προχθεσινή και πρώτη ανακοίνωση του «Αττικόν» αναφερόταν πως, μεταξύ άλλων, ο ασθενής έπασχε και από καρκίνο των γεννητικών οργάνων. «Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», σημείωσε ο αδελφός του γνωστού μετεωρολόγου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε και χθες εξηγήσεις, έως το σημείο που γνωρίζει λεπτομέρειες, καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο. «Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα», επανέλαβε (Mega). Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξήγησε: «Για να πάρει κάποιος ασθενής κρεβάτι στη ΜΕΘ πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με υπουργό. Πρέπει ο θεράπων ιατρός να τον δηλώσει στην πλατφόρμα και από εκεί να ορίσει το σύστημα ποια είναι η πιο κοντινή ΜΕΘ. Γιατί δεν πήγε σε ΜΕΘ ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου; Δεν φτάνει να το πει ο γιατρός, που δεν το είπε εν προκειμένω, αλλά να υπάρχουν και κάποια διαφανή κριτήρια που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί η ισονομία. Το νο 1 είναι να είναι διασωληνωμένος, και ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου δεν ήταν διασωληνωμένος. Δεν βάζουμε σε ΜΕΘ μη διασωληνωμένους».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει ήδη από την Τετάρτη, κάποιες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου, ότι η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και ότι τις αποφάσεις λαμβάνουν οι γιατροί.

Για την ιστορία, ο Δημήτρης Καλλιάνος διακομίστηκε στις 6 Απριλίου στο νοσοκομείο «Αττικόν» αφού πρώτα εκτιμήθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας για βαριά επιπλοκή από τον σακχαρώδη διαβήτη. Οι γιατροί στο πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα έκριναν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σε αγγειοχειρουργική κλινική και έτσι μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» όπου οι γιατροί διαπίστωσαν γάγγραινα του άκρου του αριστερού ποδιού. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 23/4 έκανε συγκοπτικό επεισόδιο, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ