Κοινωνία

Taste Atlas: Η Ελλάδα στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο - Άλλα 7 ελληνικά πιάτα στον κατάλογο

Τη λίστα με τις 100 καλύτερες σαλάτες του κόσμου δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το Taste Atlas.

Από αυτή την λίστα δεν γινόταν να λείπει το ελληνικό «άρωμα» με 8 πιάτα να καταλαμβάνουν από μία θέση στον κατάλογο. Στην κορυφή μάλιστα, είναι ο ντάκος ενώ μέσα στη δεκάδα- στην τρίτη θέση- είναι η χωριάτικη σαλάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άλλες θέσεις, έχουμε τα χόρτα, την πατατοσαλάτα, την πατζαροσαλάτα, την τονοσαλάτα, τους βολβούς και τη λαχανοσαλάτα.

  • Nτάκος στην 1η θέση 

  • Χωριάτικη στην 3η θέση 

  • Χόρτα στην 24η θέση και πατατοσαλάτα στην 25η θέση

  • Πατζαροσαλάτα στην 31η θέση

  • Τονοσαλάτα στην 46η θέση

  • Ασκορδουλάκοι (βολβοί) στην 64η θέση

  • Λαχανοσαλάτα στην 94η θέση

«Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ξερό κριθαρένιο παξιμάδι που συνοδεύεται με θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η μυζήθρα και όχι η φέτα, η οποία συνήθως προορίζεται για τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζετε ελαφρά θαλασσινό αλάτι. Το πιάτο σερβίρεται συνήθως ως μεζές ή ελαφρύ δείπνο» γράφουν στο Taste Atlas.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...