Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Λάρισα: Τα λόγια του θαρραλέου άντρα που παγίδευσε ληστές σε ασανσέρ πολυκατοικίας κατεβάζοντας τον γενικό (Βίντεο-Εικόνες)

Viral έχει γίνει η είδηση που αφορά έναν Λαρισαίο που κατάφερε να παγιδεύσει κλέφτες στο ασανσέρ κατεβάζοντας τον γενικό του ρεύματος.

Ο ένοικος πολυκατοικίας όπως κατέγραψε αρχικά η εφημερίδα Ελευθερία προ ημερών είχε παρατηρήσει «κίνηση» αγνώστων στην πολυκατοικία, άκουσε θορύβους στον 6ο όροφο λίγο μετά τις 3 προχθές τα ξημερώματα και έτσι εκτίμησε ότι πρόκειται για διαρρήκτες που κατεβαίνουν χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα, καθώς γνώριζε ότι οι ένοικοι του 6ου ορόφου απουσιάζουν από το σπίτι τους.

Έτσι, σύμφωνα με το onlarissa.gr, κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτόν. Ο ένοικος ανέβηκε στη συνέχεια στον 2ο όροφο όπου άκουσε τους εγκλωβισμένους στον ανελκυστήρα να συνομιλούν, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε να ανοίγει ξανά η είσοδος της πολυκατοικίας. Βάζοντας τις φωνές οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για άλλους δυο συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι και αναζητούνται.

Ενόσω οι τρεις δράστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα, ο ένοικος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης να διαπιστώνουν ότι η πόρτα της ταράτσας της πολυκατοικίας έφερε ίχνη παραβίασης από κόφτη μετάλλων σε αντίθεση με το διαμέρισμα του 6ου ορόφου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παραβιαστεί. Παρουσία και άλλων αστυνομικών στις 5.45′ τα ξημερώματα ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα, με τους τρεις δράστες να κατεβαίνουν στο ισόγειο και ανοίγοντας την πόρτα να συλλαμβάνονται. Οι τρεις συλληφθέντες, είναι 31, 38 και 47 ετών.

Ο θαρραλέος ένοικος μιλώντας στο livenews τόνισε: «Περίπου 3:15 το βράδυ, είχα επιστρέψει από έξοδο και καθόμουν στο σπίτι. Άκουσα έναν θόρυβο μέσα στην απόλυτη ησυχία και κατάλαβα ότι μπήκαν κλέφτες στην πολυκατοικία. Αυτοί μόλις μπήκανε κλείσανε τα φώτα για να είναι σκοτεινά και ανέβηκαν στον έκτο. Εγώ βγήκα από το σπίτι και για δυόμισι ώρες παρακολουθούσα

τις κινήσεις τους. Δεν φοβήθηκα, είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να δράσω. Έκανα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε στην θέση μου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ