περίεργα επαγγέλματα
Κοινωνία

10 δουλειές που πληρώνουν πολύ περισσότερα από όσο νομίζετε

Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να δουλεύουν καθημερινά 8ωρα για έναν μέσο μισθό, για αυτό προτιμούν θέσεις εργασίας που αν και είναι λίγο πιο ριψοκίνδυνες ή απαιτητικές προσφέρουν στους εργαζομένους πολύ καλύτερα χρήματα.

Υπάρχουν βέβαια και θέσεις εργασίας που συνδυάζουν και τα δύο, δηλαδή πληρώνουν πολύ καλά χωρίς να χρειάζεται ο εργαζόμενος να πεθάνει στην κούραση ούτε να ψαρεύει στον Αρκτικό Ωκεανό για πολλούς μήνες συνεχόμενα. 

Για αυτό για να δούμε 10 θέσεις εργασίας που προς έκπληξή μας πληρώνουν πολύ καλύτερα από όσο θα περίμενε κανείς.

10. Μυστήριος Αγοραστής

Αν είστε λάτρεις του μυστηρίου και παράλληλα σας αρέσει πάρα πολύ να κάνετε ψώνια, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να γίνετε Μυστήριος Αγοραστής, αν φυσικά αλλάξετε πρώτα χώρα γιατί στην Ελλάδα δεν το ακούμε και συχνά. Η δουλειά του Myster Shopper -όπως αποκαλείται στην Αμερική- είναι να πηγαίνει σαν πελάτης στα καταστήματα, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι ένας κριτικός.

Αφού πηγαίνει στα καταστήματα, στόχος του είναι να παρατηρεί το περιβάλλον, να συλλέγει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί και έπειτα να γράφει μία λεπτομερής αναφορά για την υπηρεσία που έλαβε, την εξυπηρέτηση του προσωπικού κλπ. Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο ο μισθός ενός Μυστήριου Αγοραστή στην Αμερική είναι περίπου 13 δολάρια την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

9. Παίχτης Esport

Οι επαγγελματίες παίχτες βιντεοπαιχνιδιών, γνωστοί και ως παίχτες esport, μπορούν να βγάλουν εκατομμύρια δολάρια, είτε από παγκόσμια τουρνουά είτε από σπόνσορες κλπ. Αν και ο κλάδος είναι πολύ ανταγωνιστικός διανύουμε μία περίοδο που είναι ευκολότερο από ποτέ να γίνεις επαγγελματίας παίχτης βιντεοπαιχνιδιών, ειδικά εάν είσαι νέος και ανταγωνιστικός.

Για να βγάλεις αρκετά χρήματα ως παίχτης esport πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο με κάποια ομάδα esport, η οποία διαγωνίζεται σε επίσημα τουρνουά και διαγωνισμούς. Στην Αμερική ο μισθός τους ξεκινάει από τα 36 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο και μπορεί να φτάσει έως και τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά αγώνα.

8. Δοκιμαστής Παγωτού

Ο δοκιμαστής παγωτού κάνει αυτό ακριβώς που καταλαβαίνετε: δοκιμάζει γεύσεις παγωτού και πληρώνεται για αυτό. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ειδικοί παγωτού δουλεύουν για τις μεγαλύτερες εταιρείας παγωτού όλου του κόσμου και σίγουρα αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες τον χρόνο. 

Αν και ο δοκιμαστής παγωτού αποτελεί μία αρκετά εύκολη δουλειά, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς μία τέτοια θέση εργασίας διότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές: πρέπει να γνωρίζεις αρκετά πράγματα για την επιστήμη των τροφίμων, την χημεία και την ανάπτυξη προϊόντων. 

7. Βιβλιοθηκάριος

Αν και στην χώρα μας οι βιβλιοθήκες έχουν γίνει σπάνιες και οι βιβλιοθηκάριοι δεν είναι γνωστοί για τους υψηλούς μισθούς τους, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ αυτή η θέση εργασίας θεωρείται ιδιαίτερα προνομιακή και προσφέρει παράλληλα ένα καλό εισόδημα.

Για αυτούς που λατρεύουν την ηρεμία, την ησυχία και τα βιβλία το να είσαι βιβλιοθηκάριος δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα ο μέσος μισθός ενός βιβλιοθηκάριου φτάνει τα 42 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Καθόλου άσχημα για μία τόσο χαλαρή δουλειά.

6. Υπεύθυνος Ιατρικής Απομαγνητοφώνησης

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως όλα τα επαγγέλματα στον χώρο της ιατρικής είναι υπερβολικά δύσκολα και απαιτούν χρόνια σπουδών και ακαδημαϊκής εμπειρίας. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό ισχύει, υπάρχει μία θέση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που δεν ξέρουν πολλοί και πληρώνει σχετικά καλά. Η θέση αυτή αποκαλείται υπεύθυνος ιατρικής απομαγνητοφώνησης.

Ένας υπεύθυνος ιατρικής απομαγνητοφώνησης ουσιαστικά ακούει ομιλίες και φωνητικά αποσπάσματα επιστημόνων στον κλάδο της ιατρικής και τα καταγράφει, μετατρέποντας τις ομιλίες σε υπομνήματα που μπορούν αργότερα να μελετηθούν από άλλους επιστήμονες και φοιτητές. Φυσικά χρειάζεστε άψογη γνώση αγγλικών και ιατρικών όρων, ωστόσο σίγουρα είναι ευκολότερο από το να γίνεις γιατρός.

5. Εκτιμητής σε Ασφαλιστικές

Στην Αμερική και σε κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μία θέση εργασίας που αποκαλείται εκτιμητής ζημιάς σε ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία δεν απαιτεί από τους εργαζόμενους να έχουν κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση, απλά να έχουν τελειώσει το λύκειο.

Αυτό που κάνεις ένας τέτοιος εκτιμητής, ο οποίος προφανώς πρέπει να γνωρίζει ένα δύο πράγματα από αμάξια, είναι να επιβεβαιώσει την ζημιά που έχει γίνει σε ένα αυτοκίνητο, όταν ο οδηγός καλέσει την ασφαλιστική του εταιρεία. 

4. Πράκτορες Αγοράς

Οι πράκτορες αγοράς είναι ένα άλλο επάγγελμα που αν και πληρώνει αρκετά καλά δεν είναι ευρέως γνωστό στον κόσμο. Αυτό που κάνει ένας πράκτορας αγοράς είναι το εξής: εξηγεί στους υπεύθυνους μίας εταιρείας τι προϊόντα ή υπηρεσίας πρέπει αυτή να αγοράσει βάσει των τρεχόντων τάσεων στην αγορά.

Για παράδειγμα ένας πράκτορας αγοράς σε ένα σούπερ μάρκετ ενημερώνει τους υπεύθυνους του κάθε καταστήματος τι μάρκες προϊόντων πρέπει να τοποθετήσουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ βάσει των τάσεων στην αγορά. Ουσιαστικά προτείνουν στο σούπερ μάρκετ τι προϊόντα πρέπει να αγοράσει σύμφωνα με την προσωπική ανάλυση που έχουν κάνει. Το μαγαζί έπειτα αγοράζει μεγάλη ποσότητα αυτού του προϊόντος, πράγμα που σημαίνει ότι οι πράκτορες αγοράς φέρουν μεγάλη ευθύνη...

3. Στυλίστες Φαγητού

Στην Ευρώπη και στην Αμερική τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον και παράξενο επάγγελμα που αποκαλούν Food Stylist και στα ελληνικά σημαίνει Στυλίστας Φαγητού. Πάει το μυαλό σας τι κάνει ένας Στυλίστας Φαγητού; Αυτό που λένε οι λέξεις: κάνουν όμορφα πιάτα φαγητού για τον φακό της κάμερας.

Ο μέσος μισθός στην Αμερική ξεπερνά τα 60 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο, ωστόσο μπορεί να ανέβει σημαντικά εάν ένας Στυλίστας Φαγητού δουλεύει για μία μεγάλη παραγωγή, όπως για παράδειγμα για την σειρά ενός τηλεοπτικού καναλιού ή για μία πολύ ακριβή παραγωγή κάποιας διαφήμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Εκπαιδευτής Οδηγών της Ferrari

Για τους λάτρεις των γρήγορων αμαξιών, το να είσαι εκπαιδευτής οδηγών της πασίγνωστης ιταλικής μάρκας Ferrari είναι κάτι παραπάνω από την δουλειά των ονείρων σου. Φαντάσου να πληρώνεσαι 120 χιλιάδες ευρώ ή δολάρια τον χρόνο για να οδηγείς το αγαπημένο σου υπερ-αυτοκίνητο.

Αυτό ουσιαστικά κάνει ένας εκπαιδευτής οδηγών της Ferrari, συν το γεγονός πως εκπαιδεύει νέους ιδιοκτήτες αυτοκίνητων Ferrari έτσι ώστε να μάθουν με ασφάλεια πώς να κουμαντάρουν ένα τόσο γρήγορο αμάξι. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία εξασφαλίζει πως τα αυτοκίνητά της και οι πελάτες της θα είναι ασφαλείς.

1. YouTuber

Τα τελευταία δέκα χρόνια το YouTube έχει κυριαρχήσει, ειδικά στην νεολαία, και για πολλούς έχει ξεπεράσει ακόμη και την τηλεόραση. Ως αποτέλεσμα, για πολλούς YouTubers η δημοσίευση περιεχομένου από ένα απλό χόμπι έγινε ένα κανονικό επάγγελμα, επάγγελμα το οποίο πολλές φορές είναι πολύ κερδοφόρο.

Στην χώρα μας το YouTube βρίσκεται στα καλύτερά του, αφού βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι νέοι λογαριασμοί γίνονται διάσημοι, αναρτώντας περιεχόμενο για πραγματικά κάθε κλάδο: αθλητικά, πολιτικά, βιντεοπαιχνίδια, μουσική, βλογκς και πολλά άλλα. Σίγουρα υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός αλλά είναι ένα από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις από το γραφείο του σπιτιού σου χωρίς να χρειάζεσαι πτυχίο ή πολλά χρήματα για να επενδύσεις.

Αν και φυσικά ο μισθός ενός YouTuber μπορεί να ποικίλει από λίγα ευρώ μέχρι και χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, υπάρχουν περιπτώσεις που διάσημες προσωπικότητες της εν λόγω πλατφόρμας έχουν γίνει εκατομμυριούχοι από τα βίντεό τους στο YouTube. Φυσικά το να καταφέρεις κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο σίγουρα δεν είναι και αδύνατο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...