Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ισχυρότατη έκρηξη βόμβας κοντά σε βενζινάδικο στον Πειραιά - Μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκοται οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών που τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά.

Πρόκειται για μεγάλο και κεντρικό βενζινάδικο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτης του βενζινάδικου είναι ένα άτομο, όμως τον ουσιαστικό έλεγχο φέρεται να τον είχε άνδρας, ο οποίος, πρόσφατα, δολοφονήθηκε.

Τον τελευταίο καιρό πρόσωπο της νύχτας φαίνεται να είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά του, ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα βρήκε με τον ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χρονικό

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 3:20. Το πρατήριο υγρών καυσίμων βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να στείλει όχημα στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά. 

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μαντρότοιχο που χωρίζει το οικόπεδο με το βενζινάδικο από την πλευρά του οικοπέδου. Στο οικοπεδο αυτο είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές.

Την ώρα της έκρηξης το πρατήριο ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

«Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, έχουν σπάσει όλες οι τζαμαρίες των πολυκατοικιών, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους. Στο σημείο και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). 
 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ