Κοινωνία

Το ευφάνταστο QR Code της Τροχαίας για τον «Μύλο των Ξωτικών» και όλη την πόλη των Τρικάλων

Έναν έξυπνο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ Τροχαίας  και πολιτών πραγματοποιείται φέτος στο «Μύλο των Ξωτικών». Πιο συγκεκριμένα η Τροχαία Τρικάλων δημιούργησε QuickResponse Codes (QR Codes), με το οποίο αντλούνται πληροφορίες-οδηγίες-συμβουλές, αρμοδιότητας Τροχαίας, μέσω έξυπνων συσκευών (tablet,smartphone, κ.α.).

Με την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της Τροχαίας Τρικάλων, γίνεται δυνατή η απομακρυσμένη, ταχεία και άμεση πληροφόρηση των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία και διευκολύνεται επιπλέον  η επικοινωνία, εξέταση και διεκπεραίωση αιτημάτων – θεμάτων που τους απασχολούν σε θέματα Τροχαίας. Παράλληλα, διευκολύνεται η επικοινωνία ευπαθών – ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με το newpost.gr, η χρήση είναι απλή ακόμα και για αρχάριους  ενώ αποφορτίζει ουσιαστικά τον πολίτη από τη διαδικασία της γραφειοκρατίας .Στόχος είναι στο μέλλον  να ανέβουν σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως είναι το Tik Tok  και χρηστικά βίντεο με γνώμονα πάντα την ενημέρωση του κάθε χρήστη.

Ο  Διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων Κωνσταντίνος Κωστακόπουλος δήλωσε:

 

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε στα Τρίκαλα ένα έξυπνο μοτίβο επικοινωνίας μεταξύ Τροχαίας και Πολιτών που συμβάλει στην ανάπτυξη δεσμών αξιοπιστίας και επικοινωνίας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων Δημήτριο Μήτραινα υλοποιούμε μια πρωτότυπη ιδέα που από την πρώτη στιγμή έτυχε θετικής αποδοχής από τους πολίτες.

Ο λόγος για το QR drive safe ,μια έξυπνη διαδικτυακή πλατφόρμα της Τροχαίας Τρικάλων για την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στις μετακινήσεις και διεκπεραίωση των θεμάτων τους προς την Τροχαία.

Στόχος μας η πλήρης ενημέρωση των πολιτών και φυσικά η οδική διαπαιδαγώγηση των νέων ώστε να αποφεύγονται δυσμενείς καταστάσεις στο μέλλον.

Προσωπικά εύχομαι στο Νέο Έτος 2024 που ανατέλλει, να ξεπεράσουμε τα όρια του μικρόκοσμου μας και να αντιληφθούμε τα ωφέλη επικοινωνίας και εξωστρέφειας.

Καλή Χρονιά".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ