Κοινωνία

Πατήσια: Συμμορία μαχαίρωσε 16χρονο για να του κλέψει το κινητό

Για περισσότερες από δύο ώρες βρίσκονταν στο χειρουργικό κρεβάτι του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο 16χρονος, που νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (20/2) δέχτηκε μαχαιριές από μέλη συμμορίας – πιθανότατα ανηλίκων – που επιχείρησαν να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ενώ ο πατέρας του μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21/2) αναζητούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 16χρονος μαζί με έναν φίλο επέστρεφαν από βόλτα κινούμενοι σε δρόμους στα Άνω Πατήσια. Εκεί μία ομάδα τεσσάρων ατόμων τους προσεγγίζει και απαιτεί από τον ανήλικο να δώσει το κινητό του τηλέφωνο, με τον 16χρονο να αρνείται και τη συμμορία να του επιτίθεται αρχικά με γροθιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάποια στιγμή, ένας από τους τέσσερις βγάζει μαχαίρι και τον χτυπάει στην πλάτη, στο στήθος και στον δεξί μηρό, με τον ανήλικο και τον φίλο του να προσπαθούν να διαφύγουν τρέχοντας. Φτάνοντας λίγα μέτρα παρακάτω, στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου με σκοπό να πάει σπίτι του, ο 16χρονος αιμόφυρτος και σοκαρισμένος ζητάει βοήθεια από καταστηματάρχες της περιοχής.

Έντρομος φώναζε ο 16χρονος βοήθεια

Ένας απ’ αυτούς, μαζί με κάποιους γείτονες, του καθίζουν σε ένα πεζούλι του δίνουν νερό και με πανιά επιχειρούν να σταματήσουν την αιμορραγία, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Ο 16χρονος έντρομος φωνάζει: «βοηθήστε με δεν θέλω να πεθάνω», καθώς μπορεί η λάμα του μαχαιριού με το οποίο δέχτηκε τα χτυπήματα να ήταν μικρή, ωστόσο, ήταν αρκετές οι πληγές κι έχανε αίμα συνέχεια.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα στην πλάτη είναι αρκετά σοβαρά, καθώς μία μαχαιριά είχε ακουμπήσει τον πνεύμονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ανήλικος μπαίνει άμεσα στο χειρουργείο το οποίο, σύμφωνα με τον πατέρα του, διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες μέχρι οι γιατροί να ενημερώσουν την οικογένεια ότι πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Βέβαια, ο 16χρονος παραμένει ακόμα νοσηλευόμενος και κλινήρης.

«Ο μικρός ήταν σοκαρισμένος, δεν ήξερε πόσο αίμα χάνει αλλά φοβόταν και το έλεγε. Του δέσαμε τις πληγές με πανί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ελπίζω η Αστυνομία να βρει άμεσα τους δράστες, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στις 20:30 το βράδυ», δηλώνει στο Newsbeast ο ιδιοκτήτης καταστήματος που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον ανήλικο και ειδοποίησε το «100».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και παράλληλα αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Μαζί τους και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά έγιναν για ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ