Κοινωνία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Αυτοκίνητο χωρίς αλυσίδες γλίστρησε στο οδόστρωμα στον Άγιο Στέφανο

Αυτοκίνητο χωρίς αλυσίδες γλίστρησε στο οδόστρωμα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο στον Άγιο Στέφανο καθώς λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα, ενώ η χρήση αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ένα αυτοκίνητο χωρίς αλυσίδες γλίστρησε από το χιόνι στο οδόστρωμα και προσέκρουσε στην άκρη του δρόμου.

Ο οδηγός δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί και παραμένει μέσα στο όχημά του.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν έχουν αλυσίδες κινδυνεύουν με πρόστιμο 80 ευρώ.

Διόδια Αφιδνών: Κανένας χωρίς αλυσίδες

Στις Αφίδνες έχει αυτή την ώρα ισχυρή χιονόπτωση και στα διόδια δεν περνάει κανένα όχημα χωρίς αλυσίδες. Όσοι δεν έχουν αλυσίδες κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας. Αντίστοιχα, στο Καπανδρίτι εκδηλώνεται χιονοθύελλα, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί και στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη κλείνουν οι δρόμοι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ έχει ξεκινήσει να χιονίζει και στην Κηφισιά.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Διονύσου) από το ύψος Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.

Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος
  • Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα προς Άγιο Μερκούριο.

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αναφέρεται πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 18:00 του Σαββάτου τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής.

Επίσης, από το Σάββατο δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000). 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ