Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο

Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να εμπιστεύονται τα γενόσημα και τους γονείς να μην εκθέτουν άσκοπα τα παιδιά στα νοσοκομεία αλλά πρώτα να παίρνουν τη γνώμη παιδιάτρου, σύμφωνα με την ερτ

Η  επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, τόνισε  ότι η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο προτάσεων νομοθετικών αλλαγών.

Σε ισχύ τίθεται το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στη χώρα μας, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Θάνο Πλεύρη. Eκατοντάδες φάρμακα σε έλλειψη, θα χορηγούνται πλέον στους πολίτες μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με  ανακοίνωσή της, αφού συνιστά ψυχραιμία στους γονείς, δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί να υποχωρήσει ο πυρετός ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Για την πτώση του πυρετού χρησιμοποιούμε, λένε οι παιδίατροι, αφενός απλά, φυσικά μέτρα και αφετέρου αντιπυρετικά φάρμακα.

Τα φυσικά μέτρα είναι τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν σκεπάζουμε το παιδί, δεν του φοράμε πολλά ρούχα, του κάνουμε ένα μπάνιο στην μπανιέρα.

Οι παιδίατροι επισημαίνουν πως, εάν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, ο πυρετός πέφτει και το παιδί νιώθει καλύτερα και δεν χρειάζεται να δοθεί αντιπυρετικό φάρμακο.

Οι παιδίατροι έδωσαν συμβουλές και για την φαρμακευτική αγωγή που μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς, λόγω της έλλειψης φαρμάκων. Μπορούν, όπως λένε, αντί για σιρόπι παρακεταμόλης, αναβράζοντα δισκία.

Για παιδιά, άνω των 12 ετών, χρησιμοποιούμε αναβράζοντα δισκία ανά 5 – 6 ώρες. Παιδιά 6 – 12 ετών, μπορούν να πάρουν μισό αναβράζον δισκίο ανά 6ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για παιδιά 3 – 6 ετών, οι γονείς πρέπει να συμβουλεύονται τον παιδίατρο. Μπορούν να διαλύσουν μισό δισκίο σε 80 ml νερού και να δώσουν στο παιδί 40 ml ανά 6ωρο.

Εντωμεταξύ, γέμισαν όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, με αποτέλεσμα τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των ενηλίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ