Κοινωνία

Εφιάλτης: Μας έκαναν Τουρκία! Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πυροσβέστες δίνουν μαζί συγκλονιστική μάχη για να σώσουν ζωές!

Με το θέμα με την μετάθεση ανεμβολίαστων πυροσβεστών να ηχεί ακόμη στα αυτιά των...ειδικών ανευθυνοϋπεύθυνων εξουσιαστών του “διαίρει και βασίλευε”, οι συνθήκες κάνουν φύλλο και φτερό κάθε δικαιολογία, κάθε τραγελαφικό υπολογισμό χαρτογιακάδων και αποδεικνύουν ποιοι είναι για ακόμη μια φορά οι αληθινοί ήρωες της καθημερινότητας.

Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πυροσβέστες, ενωμένοι με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αστυνομικούς, και μαζί εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες , κόντρα στην διχαστική πολιτική των κυβερνώντων ρίχνονται ενωμένοι στις φλόγες στα αμέτρητα μέτωπα που έχουν κατακλύσει την χώρα μας μετατρέποντάς την σε μιας παραλλαγή Τουρκίας!

Γιατί ο ιός είναι γνωστός και δεν είναι ο κορονοϊός.... Ο ιός είναι γνωστός κάθε καλοκαίρι που ολόκληρες ζωές γίνονται ρημαδιό από την πύρινη λαίλαπα για να παίζουν “τον παπά” μετά οι ανευθυνοϋπεύθυνοι εξουσιαστές και οι εντολοδόχοι τους.

Και ο ιός είναι γνωστός επί δεκαετίες βέβαια... Από τότε που μας έλεγαν για το “σύνδρομο της κουκουνάρας”, μετά στον “στρατηγό άνεμο” και στο περίφημο “το πράσινο καίει το πράσινο” μέχρι τις πιο πρόσφατες φαιδρές και επαίσχυντες δικαιολογίες.

Αυτή την στιγμή η Ελλάδα μας πολιορκείται από την πύρινη λαίλαπα και ακόμη και ο πιο αισιόδοξος Έλληνας δεν μπορεί να στείλει μήνυμα ελπίδας.

Έκαναν την Ελλάδα μας Τουρκία... Μέσα σε λίγα 24ωρα από την τραγωδία στη γείτονα χώρα η Ελλάδα πήρε την σκυτάλη και τα μέτωπα ξεπετιούνται σαν μανιτάρια.

Αναζωπυρώσεις είχαμε σε Βασιλίτσι και Ρόδο...Νέες φωτιές σε Λακωνία, Κω, Λίμνη Ευβοίας... Εκκενώνονται οικισμοί, περιουσίες παραδίδονται στις φλόγες. Τουλάχiστον μέχρι ώρας δεν έχουμε νεκρό!

Η ανεξέλεγκτη φωτιά στην Βαρυμπόμπη είναι μονάχα η θλιβερή κορωνίδα! Έφτασε ο εφιάλτης να απειλεί την Αθήνα και ξύπνησαν οι μνήμες από το Μάτι!

Αναλυτικότερα και με βάση τα τελευταία στοιχεία που ανανεώνονται διαρκώς :

 

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στη Μεσσηνία.

Στην Λίμνη Εύβοιας παραμένουν ανεξέλεγκτα τα μέτωπα της φωτιάς. Εκκενώνονται χωριά...Κάνεις πλέον δεν μπορεί να εκτιμήσει προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά πάνω από τη Λίμνη της Εύβοιας καθώς έχει αναπτύξει πολλά και επικίνδυνα μέτωπα και κινείται και σε διαφορετικές κατευθύνσεις αφού έχει απλωθεί από το Ρετσινόλακκο στο Μουρτιά και από εκεί φτάνει στα όρια της Δάφνης.

«Είναι πολύ επικίνδυνη η φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη καμία εκτίμηση παρά μόνο προληπτικά να εκκενώσουμε τους οικισμούς Ρετσινόλακκο και Μουρτιά, όπως και άλλες εγκαταστάσεις βόρεια της Λίμνης οι οποίες κινδυνεύουν μεταξύ των οποίων και κατασκηνώσεις καθώς τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος στο τέλος της mini σύσκεψης για την ασφαλή εκκένωση των οικισμών μετά την εισήγηση που έκανε η Πυροσβεστική. Η δημοτική Αρχή αλλά και περιπολικά της Αστυνομίας προσπαθούν να συντονίσουν την κατάσταση να συγκεντρωθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και να απομακρυνθούν ενώ ήδη παίρνονται μέτρα ακόμη και για τις κατοικίες που υπάρχουν στις παρυφές της Λίμνης καθώς υπάρχει μέτωπο το οποίο κινείται απειλητικά και προς τα πρώτα σπίτια στη Λίμνη.

 

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, Άγιος Γεώργιος Μεσσηνίας

 

Την ίδια στιγμή μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, 'Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας ώστε να εκκενώσουν τώρα προς Κορώνη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, 'Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί της Κω

 

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο νησί της Κω, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή "Μαρμαρωτό" στην πόλη της Κω, κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για τον άμεσο περιορισμό της.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

 

Σπάρτη: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιά της Λακωνίας

 

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα εναέριο μέσο έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

 

Ρόδος: Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς

 

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται.

Για την αντιμετώπισή τους γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και από τις πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις και τους εθελοντές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.

 

Νέα φωτιά στα Κριεζά της Εύβοιας

 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Κριεζά της Εύβοιας στη νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και καίει ανεξέλεγκτα.

Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει από καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί καθιστώντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο. Πυροσβεστικές δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνονται στα Κριέζα ενώ σύμφωνα με του κατοίκους «η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους για την πιθανότητα εκκένωσης στο χωριό Κριεζά».

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγ. Βαρβάρα Ηρακλείου

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στα όρια με την περιοχή του Αγίου Θωμά. Κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ με εννέα οχήματα υδροφόρες και 30 άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά η οποία αυτή την ώρα είναι σε ύφεση. Αρχικά την πυρόσβεση ενίσχυσε το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο αργότερα αποσύρθηκε καθώς οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κρίθηκαν κατάλληλες να δράσουν μόνες τους. Σε επιφυλακή βρίσκεται όμως το ελικόπτερο Ericson που σταθμεύει στα Χανιά. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 

 

Ένωση Πνευμονολόγων για πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, κλείστε πόρτες και παράθυρα

 

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Βαρυμπόπης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ