Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες-Τι λέει η ιδιοκτήτρια

Το «Τούνελ» μίλησε και με τη δικηγόρο και συγγενή τρόφιμου, που έχασε τη ζωή του. Είναι η γυναίκα που έφερε στο φως την όλη υπόθεση με μήνυση εναντίον του γηροκομείου για έκθεση ηλικιωμένου σε κίνδυνο. Η ίδια είναι και συνήγορος δεκάδων άλλων οικογενειών που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια για τους θανάτους των δικών τους ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας


Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, Χρυσή Λιονάκη, μίλησε στο «Τούνελ» για τους θανάτους των ηλικιωμένων ενώ αναφέρθηκε και στους πρώην υπαλλήλους που στράφηκαν εναντίον της.

«Στη συγκεκριμένη μήνυση κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμείχτηκαν στην πορεία. Δεν είπαν ποτέ στην κατάθεσή τους ότι κακοποιώ τους ηλικιωμένους, τους κακομεταχειρίζομαι, τους αφήνω άπλυτους, απεριποίητους, ότι κλέβω δόντια και περιουσίες. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι είχα ελλείψεις».

Παραδέχεται πως τα βράδια ένας μόνο υπάλληλος ήταν υπεύθυνος για σχεδόν πενήντα ανθρώπους και πως στο γηροκομείο εργάζονται και ανειδίκευτοι, αλλά μόνο για να ταΐζουν, να κάνουν μπάνιο και να προσέχουν τους γέροντες.

Αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό των νεκρών, η κ. Λιονάκη είπε πως πρόκειται για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που πήγαν στη μονάδα σε προθανάτιο στάδιο.

«Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει; Είναι παράλογο».

Όσον αφορά στην αιτία θανάτου των ασθενών και στον γιατρό του γηροκομείου που έχει «εξαφανιστεί», απάντησε:

«Δε θέλει να μιλήσει ο γιατρός γιατί είναι χαμηλών τόνων. Το 60 με 65% των γιατρών δε γράφουν υποκείμενα νοσήματα, γράφουν κατευθείαν ανακοπή. Είναι λάθος, αλλά δε μπορούμε να καταδικάσουμε έναν γιατρό γι’ αυτό», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...