Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 2.020 νέα κρούσματα και 56 νέοι θάνατοι σήμερα στη χώρα μας

Ξεπέρασαν τις 2.000 τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εν μέσω της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και ενός πιεσμένου συστήματος υγείας, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να ανησυχεί.

Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 2.020 νέες μολύνσεις κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων οι τρεις εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχεται σε 387.426 -με ημερήσια μεταβολή +0,5%- εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες.

Την ίδια ώρα, οι νέοι θάνατοι ασθενών ανέρχονται σε 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.697 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στους διασωληνωμένους, αυτοί ανέρχονται σε 617 με το 61,3% να αφορά άνδρες.

Μάλιστα, οι ειδικοί ανησυχούν και για ένα τέταρτο κύμα, με χαρακτηριστική τη σημερινή δήλωση του καθηγητή Ιατρικής Γιώργου Παυλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι «εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αυτό το τέταρτο κύμα μπορεί να αποφευχθεί μέσω της κοινωνικής ευθύνης όλων.

Ο κ. Παυλάκης, επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν «βλέπει» ανοσία της αγέλης ούτε τον χειμώνα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων - 994 εντοπίστηκαν στην Αττική

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 21/5/2021 ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 2020 κρούσματα τα 994 εντοπίστηκαν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη 158, στην Αιτωλοακαρνανία 69, το ίδιο και στα Ιωάννινα, ενώ στη Λάρισα καταγράφηκαν 66.

Αναλυτικότερα στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • Ανατολική Αττική                   128
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας          117
  • Δυτική Αττική                           51
  • Δυτικός Τομέας Αθήνας         163
  • Κεντρικός Τομέας Αθήνας      274
  • Νήσων                                        7
  • Νότιος Τομέας Αθήνας          108
  • Πειραιάς                                 146

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

Ποιοι και πότε πρέπει να ελέγχονται για θρομβώσεις μετά το εμβόλιο

Σε νέες συστάσεις για το εμβόλιο AstraZeneca κατά του κορονοϊού προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, συστήνει να μην χορηγείται η δεύτερη δόση AstraZeneca σε κανέναν που εμφάνισε θρομβώσεις με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Επίσης, υπογραμμίζει πως οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για σημάδια εντός τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

Κρίσιμες ώρες για τη 44χρονη που εμφάνισε θρόμβωση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 44χρονη που εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Creta24 ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κλινική της εικόνα είναι ελαφρώς βελτιωμένη, ωστόσο, είναι ακόμα διασωληνωμένη μετά την εγκεφαλική αιμορραγία που παρουσίασε χθες.

«Οι εξετάσεις δείχνουν ότι αυξάνονται τα αιμοπετάλια και αυτό είναι θετικό».

Επίσης, ο κ. Χαλκιαδάκης, ανέφερε ότι η 44χρονη παρουσίασε «μια πτώση του επιπέδου συνείδησης, διασωληνώθηκε, έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ