Αφρική

Ξεκίνησαν τα αντίποινα οι Ρώσοι: Στέλνουν μισθοφόρους από Συρία σε Λιβύη - Κινέζικα αντιαεροπορικά & ραντάρ παρέλαβε ο Άσαντ

Χοντραίνει και άλλο το παιχνίδι στην Λιβύη, μετά τις διαδοχικές αποστολές μισθοφόρων και την επικείμενη μεταφορά τακτικών δυνάμεων, αλλά και την ρωσική αντίδραση.

Η Ρωσική εταιρεία Wagner, προφανώς μετά από εντολή του Κρεμλίνου μεταφέρει επίλεκτες δυνάμεις της από την Δαμασκό στην Βεγγάζη, για τις νέες άγριες μάχες που διεξάγονται σε Τρίπολη και Μισράτα κατά των φιλότουρκων ανταρτών.

Η ευθεία σύγκρουση Τούρκων και Ρώσων πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά καθώς ο Ερντογάν δεν κάνει πίσω στην Λιβύη και τα θέλει όλα δικά του.

https://twitter.com/AbdullahManaz/status/1212670909611479040

Μέσα σε όλα αυτά η Κίνα παρέδωσε στις δυνάμεις του Άσαντ αντιαεροπορικά συστήματα, ανάλογα με τους ρωσικού τύπου πυραύλους S-300, αναφέρει ξένο πρακτορείο ειδήσεων.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Συριακός στρατός έχει παραλάβει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας της ΛΔΚ, παρόμοια με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300, τα οποία παραδόθηκαν στο συριακό στρατό, αλλά δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει σε μάχες κατά εχθρικών αεροσκαφών.

"Εκτός από αρκετά ραντάρ που αποστέλλονται από τη Ρωσία στη Δαμασκό, μεταφέρθηκαν επίσης και αρκετά κινεζικά ραντάρ σειράς JY-27A, τα οποία είναι ικανά να ανιχνεύουν ακόμα και Stealth μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, υπάρχει επίσης ένα ραντάρ τριών αξόνων μεγάλης εμβέλειας, τύπου JYL-1, το οποίο θεωρείται "καρφί στο μάτι" και "αγκάθι στη σάρκα" για τους δυτικούς", αναφέρει το κινεζικό δημοσίευμα.

Η αποτελεσματική περιοχή ανίχνευσης αυτού του ραντάρ φθάνει τα 320 km. Ο κύριος στόχος είναι η 24ωρη παρακολούθηση και η παροχή ακριβών δεδομένων πλοήγησης.

“Αυτός ο μεγάλος αριθμός κινεζικών ραντάρ που εμφανίζονται στο πεδίο της μάχης στη Συρία, ασκεί πρωτοφανή πίεση στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ”, καταλήγει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την ενδεχόμενη παράδοση στη Συρία, κινεζικών συστημάτων αντιεροπορικής άμυνας HQ-22, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

Η ουσία όμως είναι ότι όλα αυτά τα συστήματα τα ελέγχουν Κινέζοι στρατιωτικοί, οι οποίοι πατούν “πόδι” φτάνοντας στην Α.Μεσόγειο όπου όπως δείχνουν τα πράγματα μαζεύτηκαν πολλοί “μνηστήρες”.

Σε λίγο θα δούμε και κινεζικό στόλο να σουλατσάρει στην περιοχή ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση με τις ΗΠΑ.

Κινεζικά πολεμικά πλοία πιθανώς θα δούμε εκτός της Α.Μεσογείου και στο Αιγαίο αλλά και την Μαύρη Θάλλασα, με την έγκριση της Μόσχας που κάνει επίδειξη ισχύος στην Δύση και τα σχέδια της.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, το υπουργείο Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, έχει μακροχρόνιο σχέδιο αποστολής στο συριακό έδαφος και στην Ανατολική Μεσόγειο, χιλιάδων  επίλεκτων Κινέζων στρατιωτών, που ανήκουν σε επίλεκτες μονάδες του κινεζικού στρατού.

Πρόκειται για τις μονάδες των ειδικών δυνάμεων με την ονομασία «Σιβηριανές τίγρεις» που έχουν έδρα στην επαρχία Shenyang, αλλά και τους «Μαύρους πάνθηρες» που έχουν έδρα την στρατιωτική περιοχή Lanzhou.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η χώρα του θα εργαστεί για να αναλάβει έναν ευρύτερο ρόλο στον διεθνή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ότι η Κίνα θα είναι στη διάθεση της Ρωσίας για να βοηθήσει στις παγκόσμιες προσπάθειες της κατά της τρομοκρατίας.

Η Κίνα, η οποία είναι σύμμαχος της Συρίας και του ηγέτη της χώρας Μ. Άσαντ σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 30 δισ. δολάρια στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση της  Συρίας.

Η χώρα αυτή επίσης, ανησυχεί σχετικά με τις δραστηριότητες των Ουιγούρων Τούρκων, από την επαρχία Xinjiang στο δυτικό άκρο της Κίνας, οι οποίοι αποτελούν ισχυρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ