Στέλνονται ενισχύσεις στον Έβρο, καθώς η κατάσταση με το μεταναστευτικό μέρα με την ημέρα όλο και χειροτερεύει. Η Τουρκία δεν στέλνει μετανάστες μόνο από το Αιγαίο, αλλά και από τον Έβρο.
Η κατάσταση είναι ασφυκτική, με τους πολίτες πλέον να ανησυχούν. Η Κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί με σοβαρότητα το κρίσιμο ζήτημα, που απειλεί την ύπαρξη της ίδιας μας της χώρας.
Μόνο χθες, εντοπίστηκαν πάνω από 280 πρόσφυγες και μετανάστες να πλέουν σε βάρκες έτοιμες να βουλιάξουν, προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 287 πρόσφυγες και μετανάστε,ς εκ των οποίων οι 115 είχαν προορισμό τη Λέσβο, οι 45 τη Χίο, οι 60 τη Σάμο, οι 37 τη Λέρο και οι 30 τη Σύμη.
Έτσι λοιπόν, την αποστολή επιπλέον προσωπικού του Στρατού Ξηράς στην περιοχή του Δ΄ Σώματος Στρατού, έχει αποφασίσει το ΓΕΣ, με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων επιτηρήσεως στην μεθόριο με την Τουρκία, προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα μεταναστών που εισέρχεται στην χώρα.
Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς έχει προσανατολισθεί στην περιοδική μεταφορά στον Έβρο, προσωπικού που υπηρετεί σε άλλες περιοχές, όπως η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία. Η εκ περιτροπής ανάπτυξη θα έχει διάρκεια περίπου μίας εβδομάδος, κατά την οποία θα εκτελούνται υπηρεσίες επί της μεθορίου, ενισχύοντας την υπάρχουσα δύναμη προκαλύψεως, αναφέρει το doureios.com.
Σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία υπηρετεί σημαντικός αριθμός στελεχών και κληρωτών, αποτελώντας μια “δεξαμενή” από την οποία, σε καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζεται σήμερα, μπορεί να αντληθεί έμψυχο δυναμικό. Η κίνηση εντάσσεται στα μέτρα που έχει κριθεί σκόπιμο ότι απαιτούνται από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να “σφραγισθεί ο Έβρος”, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος. Το μέτρο πρόκειται να εφαρμοσθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Πάντως τα νούμερα είναι εξωπραγματικά.Συνολικά 81.492 άτομα εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα το 9μηνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2019) ενώ από την αρχή του χρόνου έως τον Οκτώβριο συνελήφθησαν 29.154 αλλοδαποί για αδικήματα αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με την εγκληματικότητα, που αναπτύσσουν στην Ελλάδα οι αλλοδαποί, πραγματικά δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες προχώρησαν έως τις 31 Σεπτεμβρίου στη σύλληψη 81.492 ατόμων για παράνομη είσοδο/ παραμονή στην χώρα, καθώς και 1.031 ατόμων (881 αλλοδαπών και 150 ημεδαπών) ως διακινητών παράνομων μεταναστών.
Με βάση τα στοιχεία, που τηρούνται από το Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, το 10μηνο (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2019) πραγματοποιήθηκαν 62.883 συλλήψεις, εκ των οποίων, οι 33.729 αφορούσαν σε ημεδαπούς και 29.154 σε αλλοδαπούς. Οπως είναι εύκολα αντιληπτό, ο αριθμός των συλλήψεων των αλλοδαπών συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό των συλλήψεων ημεδαπών παραπέμπει σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο εγκληματικότητας σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό αλλοδαπών και ημεδαπών, που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.
Ειδικότερα, για το αδίκημα του βιασμού συνελήφθησαν 55 αλλοδαποί και 37 ημεδαποί ενώ για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας οι συλλήψεις ανήλθαν σε 106 (67 ημεδαποί - 39 αλλοδαποί). Οι αστυνομικές αρχές το διάστημα αυτό προχώρησαν σε 9.019 συλλήψεις (5.407 ημεδαποί – 3.612 αλλοδαποί) για το αδίκημα της κλοπής-διάρρηξης και σε 1.077 συλλήψεις (656 ημεδαποί - 421 αλλοδαποί) για το αδίκημα της ληστείας. Οι συλλήψεις για το αδίκημα της κλοπής τροχοφόρων ήταν 814 (639 ημεδαποί - 175 αλλοδαποί), για το αδίκημα της εκβίασης(80 ημεδαποί - 57 αλλοδαποί) και 290 (185 ημεδαποί - 105 αλλοδαποί) για το αδίκημα της απάτης. Αναφορικά με παραβάσεις του νόμου περί Ναρκωτικών, συνελήφθησαν 13.012 άτομα (8.602 ημεδαποί – 4.410 αλλοδαποί) και 1.298 (325ημεδαποί - 973 αλλοδαποί) για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.