Κόσμος

Οι Κούρδοι στέλνουν ενισχύσεις στη Μανμπίτζ – Ετοιμάζονται να «ισοπεδώσουν» τους Τούρκους – Τεράστια μετακίνηση δυνάμεων


Ενώ οι Τούρκοι συγκεντρώνουν τα άτακτα «ασκέρια» τους για να επιτεθούν στην πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολη) της βορειοδυτικής Συρίας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από την πλευρά τους δεν μένουν απαθείς. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) και οι SDF στέλνουν δυνάμεις στη Μανμπίτζ, ενισχύοντας τις θέσεις τους απέναντι στην επικείμενη επίθεση.

Η πόλη της Μανμπίτζ έχει μια φρουρά πολιτοφυλάκων, που υπάγεται στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και ονομάζεται Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ.

Η κεντρική διοίκηση των SDF, έχοντας βρεθεί σε μια απρόσμενη κατάσταση μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία κι ενώ Γάλλοι στρατιώτες έχουν αντικαταστήσει τους Αμερικανούς στις θέσεις τους, άγνωστο για πόσο, συγκεντρώνει δυνάμεις από ολόκληρη τη συριακή επικράτεια που ελέγχει και τις στέλνει να ενισχύσουν τη φρουρά της Μανμπίτζ, που αποτελείται από κατοίκους της πόλης.

Οι πρώτες φάλαγγες ενισχύσεων έφτασαν ήδη στη Μανμπίτζ που ετοιμάζεται να αντισταθεί στους Τούρκους εισβολείς και στους ατάκτους ισλαμιστές μισθοφόρους τους, πολλοί εκ των οποίων είναι πρώην μέλη της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsyriahro%2Fvideos%2F787344814951969%2F&show_text=0&width=560

Ραγδαία διαδραματίζονται οι εξελίξεις τώρα στο μέτωπο του Manbij. Μεγάλη δύναμη συριακού στρατού είναι έτοιμη να μπει στην πόλη. Η ταξιαρχία 57 είναι στα όρια της πόλης και περιμένει να κινηθεί εντός της. Διαπραγματεύσεις σ΄εξέλιξη τώρα μεταξύ συριακού στρατού και YPG για να εισέλθει ο συριακός στρατός στην πόλη του Μanbij.

Από την άλλη και ο τούρκικος στρατός και οι μισθοφόροι τρομοκράτες του επίσης είναι σ΄ετοιμότητα να εισβάλουν στην πόλη. Όλες οι πηγές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την έναρξη της Μάχης του Manbij. Προηγουμένως σήμερα ρωσικός και συριακός στρατός αναπτύχθηκαν στο χωριό Arimah στα 25χλμ από το Manbij στη δυτική του ύπαιθρο.

Eντατική πτήση τουρκικών F16 στην περιοχή. Φατρίες των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Άγκυρα ανακοινώνουν την αρχή μάχης Manbij.

Tελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία ζήτησε από τις τρομοφατρίες της να θέσουν τέρμα σε κάθε σύγκρουση με κουρδικές δυνάμεις στο Manbij μέχρι νεωτέρας….

Μεγάλο τουρκικό στρατιωτικό κονβόι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών T-122 Sakarya, διέσχισε σήμερα τα σύνορα με τη Συρία κοντά στην Jarabulus.

Επίσης η Τουρκία στέλνει άρματα M60 στο Kilis κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τέλος σύμφωνα με την τουρκική ‘posta’ παρατηρήθηκε στην επαρχία Χατάι, μετακίνηση στρατιωτών και αρμάτων μάχης προς τα σύνορα με τη Συρία καθώς και οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι εκτός από τα άρματα μάχης, υπήρξε μετακίνηση και βαρέων οχημάτων του μηχανικού (χωματουργικά).

Αναφέρει, ότι τα οχήματα και το προσωπικό μεταφέρονται στα σύνορα με τη Συρία
«στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας».

 

Από την άλλη η δυνάμεις του ‘Ασαντ εισήλθαν στην πόλη Arimah στη Δυτική ύπαιθρο του Manbij » μεταφέρει το τούρκικο κρατικό πρακτορείο Anadolu. Οι στρατιώτες του συριακού στρατού προσεγγίζουν διακριτικά το Manbij από ΝΔ και τώρα ο  SAA είναι στην Arimah, τομέας που βρίσκεται μεταξύ Al Bab και Manbij που εκτείνεται κατά μήκος της πρώτης γραμμής με του Τούρκους και συμμάχους τους τρομοκράτες . » 40 οχήματα συριακού στρατού συμπεριλαμβανομένων τανκ αναφέρονται στην Arimah  όπως και ότι οι Κούρδοι παρέδωσαν την πόλη στο συριακό στρατό. Η πόλη είναι στα 25χλμ δυτικά του Manbij.

L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air

Ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε στο χωριό μετά από συμφωνία με το (SDF), αναφέρει το AA προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός πήρε τον έλεγχο του χωριού Arimah..

O δεύτερος τη τάξη αρχηγός του τουρκικού στρατού και ο διοικητής της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας σπεύδουν στα περίχωρα του Manbij καθώς προελαύνει ο συριακός στρατός….

Πληροφορίες από το αντίπαλο στρατόπεδο αναφέρουν πως μετά από μια περιοδεία που είχαμε λίγο πριν στον οπωρώνα και στην ύπαιθρο επιβεβαίωσα την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στο χωριό Arimah και έφτιαξαν check point….Αραβόφωνα μέσα αναφέρουν πως συριακός στρατός και ρώσικες μονάδες μπήκαν στο χωριό Arimah.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F610882789027213%2Fvideos%2F224918598427701%2F&show_text=0&width=261

Από την άλλη πλευρά το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Manbij για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούνται για Αμερικανούς με μια ανακοίνωση γεμάτη διπλωματικό τακτ ανακοινώνει την είσοδο ρωσικών και συριακών στρατευμάτων στην Arimah: « ο ρωσικός στρατός επανεδόμησε το ρωσοσυριακό κέντρο συντονισμού στην Arimah σήμερα αφότου είχε αποσυρθεί πριν από λίγο καιρό. Η παρουσία του SAA στη Δυτική ύπαιθρο της Arimah δεν είναι νέα, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν σε επέκταση της ανάπτυξης « ….

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ