Κυβέρνηση

Έτσι ταπείνωσε τον Τσίπρα ο Β. Πούτιν: Έμεινε «παγάκι» ο Πρωθυπουργός - Το βίντεο που διέσυρε τον Έλληνα Πρωθυπουργό


Πρωτοφανής υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα όπου δεν τον υποδέχθηκε σχεδόν κανένας! Τα σχόλια κάτω από τη επίμαχη δημοσίευση του βίντεο από το Σπούτνικ είναι εξαιρετικά καυστικά. Πρόκειται για ένα βίντεο που δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που θα έπρεπε, καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ το απέκρυψαν.

Σε ένα εξ αυτών αναφέρεται:

«Στην υποδοχή ήταν: Ο πρέσβης,ο πρόξενος,ο στρατιωτικός ακολουθος και…ίσως ο καφεντζης της πρεσβείας»

Ο Β. Πούτιν με αυτό τον τρόπο ταπείνωσε τον Α. Τσίπρα και του έστειλε το πρώτο μήνυμα λίγες ώρες πριν συναντηθούν. 

Πρόκειται σαφέστατα για μία όχι τυχαία εικόνα, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος αν και δεν το έδειξε στην συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα πριν δύο ημέρες, νιώθει οργή για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών το καλοκαίρι.

Επίσης ο Β. Πούτιν δεν βλέπει με καλό μάτι το άνοιγμα του Τσίπρα προς την Αμερικανική πλευρά και ήθελε να του στείλει ένα τελεσίγραφο. Εικόνες οι οποίες δεν έχουν ξανασυμβεί. Μάλιστα το πρόσωπο του Έλληνα του πρωθυπουργού τα λέει όλα!

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSputnikEllada%2Fvideos%2F791608577847382%2F&show_text=0&width=560

 

ΤΟ... ''ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ'' ΠΟΥΤΙΝ-ΤΣΙΠΡΑ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε κάποια αποστροφή του λόγου του χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί συνωμοσιών της Μόσχας σε βάρος της Ελλάδας και τονίζοντας ότι είναι «Μαύρη σελίδα αυτή η υπόθεση».

«Από την αρχή δεν συμφωνούσαμε στη βάση που έγιναν οι απελάσεις. Δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ρωσία κάνει κάποια συνωμοσία, έχει παίξει μαύρα παιχνίδια εναντίον της Ελλάδας. Αυτά είναι σαχλαμάρες», είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών έχουν κάποιες απορίες υπάρχουν «πολλοί τρόποι για την διευθέτηση αυτών των καταστάσεων, χωρίς θεατρικά», λέγοντας όμως ότι δεν έχει ενοχλήσει τη σχέση των δύο κρατών.

Η απέλαση των Ρώσων με εντολή Τσίπρα

Ας σημειωθεί ότι την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας είχε ζητήσει ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Ιούλιο, μετά την υπογραφή για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το μόνο που περιμένει η Μόσχα είναι να φύγει ο Α. Τσίπρας από την εξουσία. Εξάλλου ο Β. Πούτιν το δήλωσε ξεκάθαρα, ο Ελληνικός λαός είναι φίλος μας!

Τα ίδια συναισθήματα έχουν όμως και οι Έλληνες τόσο για τους Ρώσους, όσο και για τον Β. Πούτιν.

Μία από τις πλέον… ρωσόφιλες χώρες στον κόσμο φαίνεται πώς είναι η Ελλάδα, λαμβανομένων υπόψη των συμπερασμάτων  που προκύπτουν από έρευνα, με τίτλο: «Image of Putin, Russia Suffers Internationally», που διεξήχθη από το Pew Research Center, με επικεφαλής τον Clark Letterman.

Η έρευνα μελέτησε τον αντίκτυπο που έχει η προσωπικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν στον τρόπο που τον αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου διεθνώς, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ρωσία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως η Ρωσία δεν χαίρει θετικής άποψης, καθώς μόνο το ποσοστό του 34% του κόσμου εκφράζει ευνοϊκή άποψη για τη Ρωσία, ενώ περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού (26%) έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις στις παγκόσμιες υποθέσεις. Στην Ελλάδα, το ποσοστό «εμπιστοσύνης» στην ικανότητα του Πούτιν να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις ανέρχεται στο 45%, ενώ ένα ποσοστό 55% δεν έχει και σε τόσο μεγάλη… υπόληψη την κρίση του Ρώσου προέδρου σε ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μόνο σε τέσσερις χώρες οι θετικές απόψεις για τη Ρωσία ξεπερνούν το 50%: στις Φιλιππίνες (63%), την Τυνησία (55%), τη Νότια Κορέα (53%), αλλά και την Ελλάδα (52%).

pin1

 

Για τους Έλληνες, επίσης, η Ρωσία προβάλλει ως αναδυόμενη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα, καθώς το 65% εκτιμά ότι ο ρόλος της σήμερα είναι πιο σημαντικός απ’ ό,τι πριν από δέκα χρόνια. Το 26% τον θεωρεί σημαντικό, ενώ το 7% εκτιμά ότι είναι λιγότερο σημαντικός, σε σχέση με πριν από μια δεκαετία.

 

Screen_Shot_2017-08-21_at_12_11_27_png

Ακόμα, η επιρροή της Ρωσίας στα παγκόσμια δρώμενα φαίνεται πως αυξάνεται καθώς έξι στα δέκα άτομα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Τυνησία βλέπουν την επιρροή της Ρωσίας να αυξάνεται, ενώ περίπου το ήμισυ στη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνούν.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για σωστές αποφάσεις στις παγκόσμιες υποθέσεις είναι γενικά χαμηλή. Στις 25 χώρες που ερωτήθηκαν, μόνο το 26% έχει εμπιστοσύνη στον Πούτιν να κάνει το σωστό, έναντι 63% που δεν το κάνουν. Αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 81% των Ρώσων που εκφράζουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πούτιν.

Ο Πούτιν δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης, του οποίου η διεθνής εικόνα δεν είναι ευνοϊκή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνάλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Σι Ζινπίνγκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ