Κόσμος

«Bόμβα» Σαλβίνι: «Eίμαι έτοιμος να ρίξω την ιταλική κυβέρνηση - Βερολίνο & Βρυξέλλες δεν πρόκειται να νικήσουν» - Τον επικροτεί ο λαός

Σταθερά ανοδική είναι η δημοτικότητα του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Matteo Salvini ο οποίος αυξάνει σημαντικά την δημοσκοπική του δύναμη με αφορμή την σκληρή αντιπαράθεση Ιταλίας - ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Ρώμης.

Ο Salvini σε συνέντευξη του σήμερα (24/11) στην ιταλική La Repubblica, δήλωσε ότι «θα ρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας με τον Di Maio αν αλλάξει ο στόχος για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας».

Αυτό περιλαμβάνει την μείωση του ελλείμματος στο 2,4% για το 2019 που έχει καταστεί βασικό σημείο των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός της χώρας, Giuseppe Conte, συναντηθεί στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να τους πείσει ότι ο προϋπολογισμός της χώρας είναι υγιής

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο Salvini σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Conte φέρεται να του είπε ότι «δεν πρέπει να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες για το 2,4% γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ρίξει την κυβέρνηση».

Ωστόσο ο Salvini φέρεται πρόθυμος να προβεί σε μικρές μόνο παραχωρήσεις στο σχέδιο δαπανών του επόμενου έτους.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 και η διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κλυδωνίσει την αγορά ομολόγων και τα χρηματιστήρια τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο Salvini εμφανίζεται ως ο βασικός διαπραγματευτής στη σκληρή αντιπαράθεση με την ΕΕ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Λέγκα του Βορά, το κόμμα του Salvini, να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της.

Δημοσκόπηση -Νέο ιστορικό ρεκόρ

Νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η Lega του Matteo Salvini, η οποία σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos βρίσκεται στο 36,2% και αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά από τον κυβερνητικό της εταίρο, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S).


Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει τη στήριξη, που παρέχουν οι Ιταλοί πολίτες, στην άκαμπτη στάση της Lega έναντι της Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι η Lega έχει υπερδιπλασιάσει το ποσοστό της σε σχέση με τις εκλογές του Μαρτίου 2018, όταν είχε κερδίσει το 17% των ψήφων.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η Lega συγκεντρώνει το 36,2% κερδίζοντας μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 28% και απώλεια μίας μονάδας.
Τρίτοι έρχονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 17% (PD), ποσοστό αμετάβλητο.
Ποσοστό 8% κερδίζει η Forza Italia με απώλεια μίας μονάδας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...