Περιβάλλον

Ιάπωνες δημιούργησαν βιώσιμη εφημερίδα που μετατρέπεται σε φυτό (βίντεο)


Στην Ιαπωνία, μια πολύ δημοφιλής εθνική εφημερίδα εφηύρε μια 100% βιώσιμη εφημερίδα. Αν την φυτέψετε στη γλάστρα ή στον κήπο σας, ανθίζει!

Η Ιαπωνία για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο ανεπτυγμένη είναι σαν χώρα. Η τελευταία της εφεύρεση πρόκειται για μια εφημερίδα, η οποία δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο χαρτί προερχόμενο από λαχανικά. Αφού την διαβάσετε, μπορείτε να την φυτέψετε. Ονομάζεται «Πράσινη Εφημερίδα» και την εφηύρε ο εκδότης της δημοφιλούς Ιαπωνικής εφημερίδας, The Mainichi Shimbunsha.

Το χαρτί που μπορεί να φυτευτεί βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο. Υπάρχει στην αγορά εδώ και κάποια χρόνια και αποτελεί μείγμα ανακυκλωμένου χαρτιού, νερού και μικρών λουλουδιών ή σπόρων από βότανα (μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και στο σπίτι).

Και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με έναν δημιουργικό τρόπο: μόλις τελειώσετε με αυτό, δεν το πετάτε. Το σκίζετε σε μικρά κομμάτια, το φυτεύετε και το ποτίζετε και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχετε νέα φυτά και λουλούδια.

Η ιδέα προήλθε από ένα από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά πρακτορεία της Ιαπωνίας, η οποία συνεργάζεται με την εφημερίδα «The Mainichi Shimbunsha». Η πράσινη εφημερίδα δεν είναι η πρώτη βιώσιμη, εναλλακτική πρόταση από την Ιαπωνικό εκδοτικό οίκο.

Η αφοσίωση των εργαζομένων και των εργοδοτών του στην προστασία του περιβάλλοντος είναι ήδη γνωστή χάρη σε μια προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια για δωρεές νερού σε πληθυσμούς που υποφέρουν από τη δίψα. «Η εφημερίδα μας δεν λαμβάνει δράση μόνο μέσω της πληροφορίας, αλλά και μέσω λύσεων σε παγκόσμια προβλήματα».

Η οικολογική εφημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία, πούλησε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα την ημέρα σε όλη τη χώρα και απέφερε έσοδα σχεδόν 700.000 δολάρια. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης και σχολεία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και τα παιδιά σε περιβαλλοντικά ζητήματα και να τα διδάξει τη σημασία της ανακύκλωσης. Καθώς για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που παράγονται από τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων, χρειάζεται να ανακυκλώνουμε αυτά τα απόβλητα, μα κυρίως το χαρτί.
https://www.youtube.com/embed/-s2xP6WFrd8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ