Ενέργεια

«Ρέει» ο δεύτερος αγωγός πετρελαίου από την Ρωσία στην Κίνα η οποία ετοιμάζει και τρίτο αεροπλανοφόρο

Τέθηκε τελικά  σε πλήρη λειτουργία ο δεύτερος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από την Βόρεια Ρωσία στην Κίνα, ανακοίνωσε η κοινοπραξία CNPC , πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις συμφωνίας και ολοκληρώνοντας τον αγωγό πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Δεκαπέντε εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου ετησίως πρέπει θα παραδίδονται  στην Κίνα μέσω του αγωγού Skovorodino (περιοχή Amur) στο Mohe-Dacin (Βορειοανατολική Κίνα) ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι οι πληρωμές θα είναι βασισμένες σε ρούβλια και γιουάν.

https://youtu.be/U_r93mKzx6c?t=1

Η Κίνα έκανε πρόσφατα σοβαρές αλλαγές για να υποκαταστήσει ενεργά τον άνθρακα με αέριο και άλλα λιγότερο ρυπογόνα καύσιμα. Κατά συνέπεια, υπάρχει έλλειψη φυσικού αερίου, αφού η κυβέρνηση άσκησε επιθετικά ένα πρόγραμμα για την αντικατάσταση της θέρμανσης με άνθρακα με συστήματα που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα καθαρότερα καύσιμα για να διώξει τα νέφη πάνω από τις κινεζικές πόλεις , ειδικά της βόρειας Κίνας.

Οι τρεις κορυφαίοι προμηθευτές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας Sinopec, η China National Petroleum Corp. και η China National Offshore Oil Corp. ζήτησαν επίσης να αναπτύξουν γρήγορα τα μέσα για την χρήση φυσικού αερίου από άνθρακα για  να στηρίξουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα θέρμανσης, αλλά  και να επιταχυνθούν οι εισαγωγές φυσικού  αερίου  από τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή τα κινεζικά ναυπηγεία δουλεύοντας διπλοβάρδιες κιόλας, ξεκίνησαν την ναυπήγηση και τρίτου  αεροπλανοφόρου στα ναυπηγεία Shanghai Jiangnan, το οποίο θα είναι το πρώτο του είδους του τόσο με μήκος όσο και σε πυραυλικά συστήματα .

« Το  ναυπηγείο εξακολουθεί να εργάζεται για το κύτος του αεροπλανοφόρου και οι εργασίες αναμένονται να διαρκέσουν  περίπου δύο χρόνια», ανέφερε η πηγή. «Η κατασκευή του νέου κινεζικού υπερ-αεροπλανοφόρου θα είναι σαφέστατα πιο περίπλοκη και δύσκολη από τα άλλα δύο παρόμοια πλοία», κατέληξε η ‘ίδια κυβερνητική πηγή  .

https://youtu.be/Kc0wejocoac

Η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει πολεμικό ναυτικό  των Ωκεανών για να μπορεί να επιβάλει την πολιτική της σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για να υποστηρίξει τον εμπορικό της στόλο . Μέχρι σήμερα  διαθέτει ένα αεροπλανοφόρο, το Liaoning, και ένα ακόμη που θα τεθεί σύντομα σελειτουργία .

Το δεύτερο αεροπλανοφόρο θα τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία  αργότερα μέσα στο έτος.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο αεροπλανοφόρων με το Τρίτο της Κίνας;

Οι πηγές ανέφεραν ότι ήταν πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε , αλλά πρόκειται για κάτι εξαιρετικά «κινεζικό» τόσο σε μέγεθος όσο και σε ισχύ .

Επίσης  τονίζεται η Κίνα σχεδιάζει τέσσερις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων σε υπηρεσία μέχρι το 2030, σύμφωνα με ναυτικούς εμπειρογνώμονες.

https://youtu.be/kRrxhZ3YREY?t=6

Τα ναυπηγεία και οι τεχνικοί από την Σαγκάη και Dalian εργάζονται για το τρίτο αυτό σκάφος, το οποίο θα έχει εκτόπισμα 80.000 τόνων, δηλαδή   10.000 τόνους περισσότερο από ό, τι το Liaoning σύμφωνα με άλλη πηγή κοντά στο κινεζικό ναυτικό.

Έτσι το Πεκίνο σε λίγα χρόνια με το ρυθμό που ναυπηγεί πλοία θα ξεπεράσει και το αμερικανικό ναυτικό και θα κυριαρχεί στις θάλασσες όλου του κόσμου .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...