Προοίμια πιθανής υλοποίησης σχεδίου ιδρύσεως αλβανικού κόμματος εντός της ελληνικής επικράτειας ετοιμάζουν τα Τίρανα , ειδικά μετά από τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του Αλβανού ΥΠΕΞ περί «αλβανικής εθνικής μειονότητας» εντός Ελλάδος .
Τα πράγματα στην πατρίδα μας φέρονται να είναι πλέον αρκετά σοβαρά και τα κρούσματα αλβανικού εθνικισμού πολλαπλασιάζονται συνεχώς με αυξητική τάση.
Η πατρίδα μας ευρίσκεται σε λίαν κομβικό σημείο αυτές τις ημέρες με το θέμα των Σκοπίων, και την λύση της ονομασίας που όπως φαίνεται θα καταλήξει στο γνωστό από τα παλιά όνομα «Νέα Μακεδονία», το οποίο θα «πληρώσουμε» ως έθνος μετά από 50 χρόνια.
Την ίδια στιγμή η «εργολαβία» που φέρεται να ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορά και τις σχέσεις΄μας με την γειτονική Αλβανία.
Στις συζητήσεις μεταξύ ελληνικού και αλβανικού ΥΠΕΞ, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Αλβανός υπουργός …τέθηκε το θέμα της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα μαζί με άλλα θέματα όπως το «εμπόλεμο».
https://youtu.be/fMwm1hzoLFY?t=1
«Ένα από τα ζητήματα που αναφέραμε στην ελληνική πλευρά είναι τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων και στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία καθώς και για τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος.
Η δήλωση αυτή έγινε από τον Αλβανό υπουργό υπεύθυνο των εξωτερικών υποθέσεων Ντιτμίρ Μπουσάτι, που ήταν προσκεκλημένος στο τηλεοπτικό κανάλι Ora News και στην εκπομπή «natë», στην οποία μίλησε για την συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στις 19 – 21 Ιανουαρίου στην Κορυτσά.
Ο υπουργός Μπουσάτι δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στο θέμα της εμπόλεμης κατάστασης λέγοντας ότι για το θέμα αυτό που εκκρεμεί από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξαν ορισμένες στιγμές άρνησης ύπαρξής του νόμου .
Υπενθυμίζουμε ότι εφόσον αρθεί το " εμπόλεμο" μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας , οι Τσάμηδες θα διεκδικήσουν οικονομικές αποζημιώσεις και επιστροφή τους στα εδάφη της Ηπείρου , όπως δηλώνουν οι ίδιοι , από τα οποία "εκδιώχθηκαν" με την κατηγορία της συνεργασίας τους με τους Ναζί , από δυνάμεις των Ελλήνων ανταρτών του Ζέρβα.
«Ένα ακόμη θέμα είναι αυτό που σχετίζεται με την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος στο Ιόνιο με την Ελλάδα, όσο αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και την απόφαση του 2009 και τις θέσεις των δύο πλευρών από την άλλη.
Έχουμε επίσης θέματα χερσαίων συνόρων, όχι για τα ίδια τα σύνορα, αλλά για ζητήματα που σχετίζονται με τη συντήρησή τους και τον καλύτερο καθορισμό των κανόνων των χερσαίων συνόρων. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν αντίκτυπο, φυσικά, στο μέλλον μας», καταλήγει ο Αλβανός ΥΠΕΞ .
Η αλβανική κυβέρνηση ως γνωστόν κατεδαφίζει τα σπίτια των Ελλήνων στην Χειμάρα και αλλού, ενώ τα αλβανικά βιβλία ιστορίας και Γεωγραφίας μιλούν για » κατεχόμενα» αλβανικά εδάφη από την Ελλάδα, παραπέμποντας σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, αλλά όλα τα υπόλοιπα κατά την Κυρία πρέσβη ..βαίνουν καλώς στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Αλβανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία , φέρονται σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» να έχουν ιδρύσει στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημα οργάνωσης των Τσάμηδων και σε συνδυασμό με διάφορες κινήσεις την δημιουργία μειονοτικού ζητήματος εντός Ελλάδος.
Σύμφωνα με αλβανικό πρακτορείο, η ίδρυση του ελληνικού «βραχίονα» της οργάνωσης των Τσάμηδων έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας (Τσαμουριά την αποκαλούν από «εκατοντάδες νέοι Αλβανοί) .
Σε ό,τι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψηφίους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει τη δύναμη της «αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα, διότι «αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του κόμματος»!
Η οργάνωση των Τσάμηδων έχει προσεγγίσει πολλούς «πρόθυμους» στις Βρυξέλλες ενώ διευρύνει τη δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.
Η προσπάθεια αφορά την δημιουργία για πρώτη φορά ενός αλβανικού πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, για να μπορεί και ο Ράμα να λέει σε λίγο « οι δικοί μας βουλευτές».
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζονταν ότι σε πιθανή περίπτωση καθόδου «αλβανικού κόμματος» στις εκλογές, αναμένεται ότι θα λάβει πιθανόν πάνω από 500.000 ψήφους .
Αυτό που κάποτε και όχι πολύ παλιά, μόλις δύο δεκαετίες πριν θα ήταν απλά αδιανόητο τώρα φαντάζει πλέον μια εφιαλτική πραγματικότητα.