Κόσμος

Ρωσία και Κίνα κυριαρχούν στον παγκόσμιο εμπόριο χρυσού - Εμβαθύνουν την συνεργασία τους και ετοιμάζονται για πόλεμο...

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και η Τράπεζα της Κίνας θέλουν να δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα ενοποίησης του εμπορίου χρυσού των δύο χωρών, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και οι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού παγκοσμίως.

«Οι χώρες των BRICS είναι ισχυρές οικονομίες με μεγάλα αποθέματα χρυσού και μεγάλο όγκο παραγωγής και κατανάλωσης του πολύτιμου μετάλλου.

Στην Κίνα το εμπόριο χρυσού συντονίζεται από την Σαγκάη, ενώ στην Ρωσία από την Μόσχα.

Η ιδέα μας είναι να δημιουργήσουμε έναν σύνδεσμο μεταξύ των δύο πόλεων, με σκοπό την αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο αγορών», δήλωσε στο TASS o Πρώτος Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Sergey Shvetsov.

Η Κίνα είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού, με παραγωγή που έφτασε πέρυσι τους 490 τόνους.

Η Ρωσία είναι η τρίτη παραγωγός χώρα μετά την Αυστραλία με παραγωγή 295 τόνων χρυσού πέρυσι.

Ρωσία και Κίνα μαζί κατέχουν το 25% της παγκόσμιας παραγωγής χρυσού.

Ταυτόχρονα, οι κεντρικές τράπεζες της Ρωσίας και της Κίνας είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού παγκοσμίως.

Από τα τέλη του 2008, τα αποθέματα χρυσού της Κίνας τριπλασιάστηκαν –φτάνοντας από τους 600 τόνους στους 1762 τόνους.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αγόρασε 11 τόνους χρυσού τον Φεβρουάριο κάτι που την κατέστησε τον μεγαλύτερο αγοραστή του πολύτιμου μετάλλου σε σχέση με τις κεντρικές τράπεζες των υπολοίπων κρατών παγκοσμίως, σύμφωνα με το ΙΜF.

H Ρωσία αυτή τη στιγμή κατέχει διαθέσιμα χρυσού της τάξης των 1415 τόνων.

Η Ρωσία και οι Κίνα είναι η έκτη και η πέμπτη χώρα αντίστοιχα σε αποθέματα χρυσού πίσω από τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία.

Σύμφωνα με τα άρθρα μας Κίνα: «Η επίσκεψη του Β.Πούτιν στο Πεκίνο θα είναι το σημαντικότερο γεγονός» – Ενισχύεται ο στρατηγικός άξονας των δύο χωρών και Συμμαχία Ρωσίας-Κίνας εναντίον ΗΠΑ και Τουρκίας: Τι συμφώνησαν για Συρία και αντιπυραυλική ασπίδα στην Κορέα Ρωσία και Κίνα εμβαθύνουν την συνεργασία τους μετά και τις προκλητικές αμερικανικές κινήσεις σε Συρία, Βαλτική Νότια Σινική Θάλασσα που στόχο έχουν την στρατηγική περικύκλωση των δύο χωρών.

Εκτός από το στρατιωτικό σκέλος, μεγάλη σημασία διαδραματίζει και το οικονομικό κομμάτι καθώς εξοπλισμοί χωρίς οικονομία δεν υφίσταται τόσο σε βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...