Εθνικά θέματα

Η κατάρρευση του τουρισμού στην Τουρκία και οι προοπτικές της Ελλάδος

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη αποθαρρύνουν και  τους Γερμανούς που ήταν  η τελευταία ελπίδα του τουρκικού  επιχειρηματικού κόσμου για την μερική ανάκαμψη  , να μεταβούν στην χώρα, βυθίζοντας ακόμη περισσότερε την χώρα στο τέλμα  αναφέρει σχετικό άρθρο.

Ο τουρισμός στην Τουρκία έχει χάσει πολλούς και μεγάλους πελάτες. Μετά   το περιστατικό με το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος   Su-24, έχασε τους Ρώσους , ενώ  τώρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, χάνει και τους Γερμανούς .

Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το σύνολο της οικονομίας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών  ενημέρωσε  τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν προσωρινά τους «δημόσιους χώρους με συνωστισμό  κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα στην Τουρκία».

Που θα πάνε οι Ρώσοι και οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2016 ; Φυσικά στην Ελλάδα , η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ αφίξεων και τουριστών όλων των εποχών .

Αυτό όμως δημιουργεί και κινδύνους που πρέπει να  αντιμετωπίσουμε ως λαός και ως κυβέρνηση. Για  πρώτη φορά φέτος το 2016 ήταν  η πρώτη φορά που δεν θα έπρεπε να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ σε διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τα γνωστά λυπητερά  γεγονότα για όλους αυτούς τους ανθρώπους , «ακύρωσαν την Τουρκία, την Αίγυπτο και  γενικά την Βόρειο Αφρική» ως τουριστικούς προορισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα μας θα αποτελέσει  το  πιο «hot» προορισμό για φέτος για Γερμανούς και Ρώσους, σύμφωνα με  άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο ( Θα «πνιγεί» η Ελλάδα στους Ρώσους και στους Γερμανούς Τουρίστες το 2016!!).

Οι κίνδυνοι όμως για την χώρα μας παραμονεύουν , διότι "πολλοί" και "πολλά" ξένα κέντρα εξουσίας θα θελήσουν να το ακυρώσουν αυτό με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την δράση της τουρκικής ΜΙΤ στα ελληνικά νησιά την δεκαετία του 1990 , όταν Τούρκοι  πράκτορες  αλώνιζαν βάζοντας φωτιές και υλοποιώντας άλλες τρομοκρατικές πράξεις για να πλήξουν τον τουρισμό μας.

Οι ελληνικές αρχές θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους , παρά τις ροές των χιλιάδων μεταναστών , για τους οποίους πρέπει να  ζητήσουμε από την ΕΕ να παρέμβει στην Άγκυρα για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία.

Όσο για την Τουρκία , το σίγουρο έιναι ότι η οικονομία της ευρίσκεται σε  μεγάλη επιβράδυνση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν  την  Τουρκία  το 2014, ήταν  πάνω από τεσσεράμισι  εκατομμύρια, ενώ στην  δεύτερη θέση ήταν οι Ρώσοι τουρίστες.

Σειρά συμφορών  έχουν πλήξει την τουρκική τουριστική βιομηχανία, οι οποίες θα επηρεάσουν  το σύνολο της οικονομίας. Για αυτό πρέπει και οφείλουμε να έχουμε τα « μάτια μας και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα»  για παν ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση στο Κούρσκ: Ήρθαν οι εξολοθρευτές Τσετσένοι κατά των Ουκρανών που έχουν καταλάβει στρατηγικό αγωγό φυσικού αερίου (Βίντεο)

Σώθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος που χθες ήταν “ νεκρός” για δυτικά ΜΜΕ-Συγκροτήθηκαν ειδικές ρωσικές δυνάμεις που...