Κοινωνία

Πάσχα: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων ενόψει των εορτών- Που θα κυμανθούν (Βίντεο)

Το Πάσχα συνήθως αποτελεί ευκαιρία για έξοδο στη Περιφέρεια, όπου τα παραδοσιακά έθιμα έχουν την τιμητική τους. Όμως το κόστος της μετακίνησης στο χωριό με αυτοκίνητο είναι πλέον υψηλό λόγω της ανοδικής τιμής των καυσίμων. Όσοι, λοιπόν, θελήσουν να κάνουν Πάσχα εκτός πόλης θα αναγκαστούν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα.

Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά άγγιξε τα 2,039 ευρώ, κάνοντας ακριβούς ακόμα και τους κοντινούς προορισμούς.

Ενδεικτικά κόστη για «hot» πασχαλινούς προορισμούς

 

Το κόστος για το ταξίδι με ΙΧ αυτοκίνητο στο Ναύπλιο, μια απόσταση 140 χιλιομέτρων από την Αθήνα, κοστίζει για μια οικογένεια 70 ευρώ μετ΄επιστροφής.

Μια οικογένεια για να ταξιδέψει μέχρι το Αγρίνιο θα πρέπει πληρώσει 44 ευρώ μόνο για καύσιμα και 18,64 ευρώ για τα διόδια συνολικό κόστος 62,64. Με την επιστροφή μαζί το κόστος μετακίνησης ξεπερνά τα 180 ευρώ.

Από την Αθήνα στο Λεωνίδιο το κόστος είναι 44 ευρώ για βενζίνη και 7 ευρώ τα διόδια. Το ταξίδι μετ’ επιστροφής κοστίζει επομένως περίπου 102 ευρώ.

Και για το ταξίδι στην Καλαμάτα όμως ο οδηγός θα πληρώσει συνολικά περισσότερα από 130 ευρώ σε καύσιμα και διόδια μαζί με την επιστροφή στην Αθήνα.

Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων στα νησιά

 

Η τιμή στα καύσιμα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους οδηγούς. Μεγαλύτερο πρόβλημα όμως θα αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται στα νησιά ή θα ταξιδεύουν το Πάσχα.

Οι ακριβότερες τιμές της αμόλυβδης σε 5 νησιά

 

-Μήλος: 2,40 €/λίτρο,

-Πάτμος: 2,39 €/λίτρο,

-Αντίπαρος: 2,38 €/λίτρο,

-Σέριφος – Σίφνος: 2,35 €/λίτρο,

-Σαντορίνη – Πάρος: 2,32 €/λίτρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ