Στιγμές... δόξας για την κυβέρνηση από τις ατάκες του Νίκου Καρανίκα. Του ειδικού συμβούλου του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα. Οι ατάκες του είναι επικές και η συμβολή του, όπως αποδεικνύεται συχνά τεράστια για την κρίσιμη αυτή θέση που κατέχει. Συμβουλεύει τον πρωθυπουργό βάσει των όσων βλέπει στη Μενεγάκη, καθ' ότι δηλωμένος θαυμαστής της και εκθέτει ανεπανόρθωρα την χώρα πότε χαρακτηρίζοντας την 11η Σεπτεμβρίου «έργο τέχνης» και πότε στέλνοντας εταιρείες κολοσσούς, όπως η Eldorado Gold στα... τσακίδια.
Τί να πει κανείς για τον άνθρωπο που συστήθηκε αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος εκ Θεσσαλονίκης. Την ευθύνη για ότι λέει και ότι πράττει δεν την έχει ο κ. Καρανίκας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας που τον έχει χρίσει σύμβουλο και τον πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι 1.200 (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος) για να ανεβάζει tweet και να βλέπει κουτσομπολίστικες εκπομπές στην τηλεόραση. Ο κ. Καρανίκας δεν θα έπρεπε ούτε σερβιτόρος του συμβούλου να είναι. Πόσο μάλλον σύμβουλος.
Η ανάρτηση του Ν. Καρανίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόφαση της Eldorado Gold να αποχωρήσει από την Ελλάδα δεν ήταν κάτι καινούργιο. Απλά ήταν το κερασάκι στην τούρτα της εξαπάτησης που σερβίρει στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση για τις δήθεν επενδύσεις και την ανάπτυξη η οποία έρχεται... «Στα τσακίδια και να μην στεριώσεις πουθενά» έγραψε ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα δείχνοντας τη λογική που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ολόκληρη η ανάρτησή του στο facebook:
Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
Το ποστ του Νίκου Καρανίκα προτού διαγραφεί:
Οι ατάκες του κ. Καρανίκα ωστόσο είναι πολλές και... επικές. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Σε παλαιότερη ανάρτηση του είχε χαρακτήριζε «έργο τέχνης, που αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα αριστούργημα», την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου. Τότε είχε γίνει χαμός στα social media, αλλά δεν πτοήθηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Όπως χαρακτηριστικά είχε πει: «...Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα αριστούργημα. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη.
Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών…».
Συνέχισε με αναρτήσεις, σε πολλές από τις οποίες τα ορθογραφικά λάθη έβγαζαν μάτι, (ίδιoς ο Αλέξης Τσίπρας) αλλά και συνεντεύξεις σε κοσμικά περιοδικά. Σε μία από τις αναρτήσεις του είχε αναφερθεί στον Γάλλο συγγραφέα Πασκάλ Μπρυνκέρ σαν να είναι δύο πρόσωπα και κατηγόρησε τους δεξιούς ότι διαβάζουν τους «4 Τροχούς», το «Μοτό» και το «Marie Claire».
Μόνο που ο ίδιος είχε να δώσει συνέντευξη στο Down Town, ως σύμβουλος του πρωθυπουργού και εκεί ξεσπάθωσε. Έδωσε απάντηση για παλαιότερη αναφορά του ότι η καριέρα είναι «χολέρα», κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα. «Εμείς δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις. Είναι μεγάλη η διαφορά. ...Το κυνήγι για την ιδιώτευση είναι χολέρα. Διότι αυτό σημαίνει καριέρα», είπε.
Το πόσο υπεύθυνη είναι η θέση του, ή μάλλον πώς αυτός την αντιλαμβάνεται το έδειξε λίγες αράδες πιο κάτω εκφράζοντας το θαυμασμό του για την Ελένη Μενεγάκη.
«Οι Κινέζοι λένε το εξής: Υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Πιστεύω ότι θα βρίσκεται στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια», είχε πει ο κ. Καρανίκας.
Δεν ήταν όμως η δήλωση του αυτή που προκάλεσε και έσπευσαν από το Μέγαρο Μαξίμου να του βάλουν... πάγο.
Ο Νίκος Καρανίκας συνειδητά δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό και το παρουσίασε ως κατόρθωμα. «Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγος να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως», είχε δηλώσει.
Ο Στρατός που με γεμάτο στόμα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού δηλώνει πώς δεν υπηρέτησε είναι αυτός που εγγυάται την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Σε αυτόν χρωστάει ο κ. Καρανίκας και όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου το ότι μπορούν και κοιμούνται ήσυχοι.