Του Άγγελου Ρούσσου
Όλος ο πλανήτης έχει εστιάσει την προσοχή του στις τραγικές μέρες που διανύει η Χριστιανοσύνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Όμως και σε άλλα σημεία του πλανήτη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αδυσώπητος διωγμός!
Οι συνθήκες επιδεινώνονται στην ισλαμική πόλη Marawi στις Φιλιππίνες, καθώς οι Χριστιανοί την εγκαταλείπουν άρον άρον αποκρύπτοντας τα προσωπά τους με hijab, ανέφερε η Daily Mail.
Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έφυγε από την πόλη μετά την εξολόθρευση, τη δολοφονία και την απαγωγή Χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος από τις 23 Μαΐου, όταν οι μαχητές του στην περιοχή των Φιλιππίνων σάρωσαν τα πάντα.
Την περασμένη εβδομάδα, πέντε αστυνομικοί και χριστιανοί πολίτες διέφυγαν από την περιοχή, επιβιώνοντας και από επιθέσεις από ελεύθερους σκοπευτές προκειμένου να φτάσουν στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή στη δυτική όχθη.
Οι κάτοικοι του Marawi υποβάλλονται σε ακραίες καταστάσεις και δεν μπορούν να αναζητήσουν διάσωση. Ο Zia Alonto Adiong, πολιτικός των Φιλιππίνων, διαχειρίζεται τις προσπάθειες αυτές για διάσωση. Είπε ότι έλαβαν ένα μήνυμα που ζητούσε βοήθεια. "Μια οικογένεια είπε ότι" άρχισαν να τρώνε τις κουβέρτες τους "," ανέφερε στο Reuters.
Αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης έγινε σαφής όταν ο Δρ. Γκιόα Άντσετα, επικεφαλής της ομάδας ψυχοκοινωνικής θεραπείας, είπε: "Ορισμένες από τις ιστορίες που μου έμειναν ήταν όταν Μουσουλμάνοι βοηθώντας τους και για να προστατεύσουν τους χριστιανούς εργαζόμενους τους δάνειζαν ένα hijab."
Οι επιζώντες έχουν καταγράψει πολυάριθμες ιστορίες με το γεγονός ότι Χριστιανοί έπρεπε να καλυφθούν με hijab σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν.
Τα αρχεία δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 300-500 άνθρωποι ακόμα παγιδευμένοι στην πόλη Marawi. Ο στρατός λέει ότι έχουν σκοτωθεί 290 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 58 στρατιωτών, 206 μαχητών και 26 αμάχων. Κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τη διαλυμένη πόλη δήλωσαν ότι είχαν δει τουλάχιστον 100 σώματα στα ερείπια και στις ζώνες μάχης, ανέφερε το Reuters.
Αλγερία
Το άρθρο 36 του Συντάγματος της Αλγερίας εγγυάται την ελευθερία συνείδησης. Αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία της λατρείας εντός των ορίων του νόμου, αν και αυτό δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο. Εντούτοις, η χώρα μπορεί επίσης να δικαιολογήσει όλες τις αντιεβραϊκές ή αντιχριστιανικές της πράξεις δυνάμει του ίδιου συντάγματος, δεδομένου ότι το άρθρο 2 ορίζει ότι το Ισλάμ είναι η κρατική θρησκεία και το Άρθρο 10 απαγορεύει στα κρατικά θεσμικά όργανα να κάνουν οτιδήποτε αντίθετο στην ισλαμική ηθική. Αυτά τα άρθρα είναι εντελώς αντιφατικά και αντικατοπτρίζουν πιστά τη σχιζοφρενική κατάσταση της χώρας.
Στις 9 Ιουνίου το αλγερινό κράτος επέβλεψε την κατεδάφιση μιας ρ/καθολικής εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Sidi Moussa, 25 χλμ. από το Αλγέρι, μέσω της τοπικής Λαϊκής Δημοτικής Συνέλευσης.
Δεν ήταν η πρώτη φορά... Δεν πάει πολύς καιρός από την εγκληματική καταστροφή άλλης μιας πανέμορφης εκκλησίας σε μια πόλη κοντά στη Sidi Moussa, που βρισκόταν ακριβώς στο κέντρο της, και αντικαταστάθηκε από έναν κήπο που απεικονίζει έναν ελέφαντα και που έχει γίνει πλέον καταφύγιο για τους άστεγους, για να μην αναφέρουμε και τους τοξικομανείς.
Οι αρχές της Αλγερίας βρήκαν ένα πολύ ρηχό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν αυτή την αντιχριστιανική πράξη. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η εκκλησία καταγράφηκε στο κόκκινο από τις υπηρεσίες τεχνικών επιθεωρήσεων. Το θεμιτό ερώτημα που προκύπτει από αυτό είναι, δεδομένου ότι το κτίριο θεωρείται ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει, γιατί δεν αποκαταστάθηκε ως μέρος της εθνικής κληρονομιάς; Η δήλωση του δημάρχου είχε πρωτοφανή σαφήνεια. Είχε ανακοινώσει την κατασκευή ενός τζαμιού και ενός Κορανικού σχολείου στον ίδιο χώρο. Τέτοιες δηλώσεις προκάλεσαν οργή, καθώς πολλοί είδαν την κατεδάφιση ως πράξη βανδαλισμού.
Πακιστάν
Η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (IS) σκότωσε δύο νέους Κινέζους στο Πακιστάν. Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι οι δυο είχαν εισέλθει στη χώρα με επιχειρηματικές βίζες αλλά αργότερα άρχισαν να «κηρύττουν» τον Χριστιανισμό... παράνομα.
Το περιστατικό έχει προκαλέσει θλίψη στους κινέζους προτεστάντες. Οι δύο προφανώς ανήκαν σε μια κοινότητα με βάση τη Νότια Κορέα.
Τα κινεζικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδίως οι "Global Times", προειδοποίησαν τους νέους για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν αν ομολογήσουν τον Χριστιανισμό.