Αρχείο

Φρούριο η Ρουμανία: Καταιγισμός ΝΑΤΟϊκών πυρών στα σύνορα με Υπερδνειστερία - Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, την Σερβία και την Βοσνία -Δείτε βίντεο



Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, την Σερβία και την Βοσνία από την πλήρη ενεργοποίηση των αμερικανικών νατοϊκών δυνάμεων οι οποίες ευρίσκονται σε συνεχή «κίνηση» ενόψει κυοφορούμενων εξελίξεων.  

Αμερικανικές και ρουμανικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν σε κοινές επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σε ρουμανικό έδαφος δίνοντας την εικόνα «πολεμικών προετοιμασιών».

Η πρώτη άσκηση που είχε πραγματικά πυρά περιελάμβανε την χρήση αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams, και πραγματοποιήθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης στο Smardan στην Ρουμανία, περίπου 260 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα  Βουκουρέστι, κοντά στα σύνορα με την Υπερδνειστερία όπου σταθμεύει ρωσική μεραρχία προκαλώντας την Μόσχα.

Οι ασκήσεις είναι μέρος του σχεδίου για την κοινή άμυνα στα Βαλκάνια από το ΝΑΤΟ και είχε την ονομασία «Justice Eagle 17».

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή 600 στρατιωτών ξεκίνησαν στο κέντρο εκπαίδευσης "Getica" στο Cincu, με τη συμμετοχή της 81ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας "General Grigore Balan" από τη Bistrita,  με τη συμμετοχή της Αεροπορίας της Ρουμανίας και την Αμερικανική 85η Ταξιαρχία CIMIC.

Στις ασκήσεις έλαβαν μέρος MiG-21 LanceR, C-130, αλεξιπτωτιστές, δύο IAR 330 Puma SOCAT , APCs και GEPARD ενώ στη χώρα αφίχθησαν και AWACS.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε ότι όλοι οι  Γερμανοί στρατιώτες θα εγκατέλειπαν το Κοσσυφοπέδιο ως μέρος της KFOR αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα έως το  τέλος του 2018.

Ωστόσο, απάντηση στο άρθρο έδωσε ο εκπρόσωπος της KFOR , ο οποίος μέσα από ένα δελτίο τύπου ανέφερε ότι «η Γερμανία θα συνεχίσει να έχει σταθερή συμβολή με τα στρατεύματα της στην αποστολή της KFOR υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ.»

«Η δέσμευση αυτή συνεχίζεται. Η Γερμανία θα  παραμείνει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη μέσα στην KFOR. Όσο για την νατοϊκή δύναμη Κοσσυφοπεδίου θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της για να διατηρηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία για όλους τους ανθρώπους του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με την εντολή της με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε ο ίδιος.

"Κάθε απόφαση σχετικά με τη μελλοντική θέση της KFOR θα ληφθεί από το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού και θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή» , κατέληξε  το δελτίο τύπου.

Η ανακοίνωση αφήνει πιθανόν ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης της νατοϊκής δύναμης και με περαιτέρω γερμανικές δυνάμεις και  δεν κάνει λόγο  σε καμία περίπτωση φυσικά για την αποχώρηση τους.

Μέσα σε όλα αυτά η Ρουμανία έχει καταστεί η καλύτερη προκεχωρημένη βάση του ΝΑΤΟ και τώρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας  σχεδιάζει  να αγοράσει πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ.

«Η Ρουμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει την αμυντική της ικανότητα προμηθεύοντας Patriot τον ρουμανικό στρατό», ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας Ρουμανίας .

Το σύστημα πυραύλων Patriot θα αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας που περιλαμβάνει την προμήθεια έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 και τα οποία αγοράστηκαν πρόσφατα.

Οι προμήθειες θα θέσουν τη Ρουμανία σε πλήρη συμμόρφωση με το πρότυπο δαπανών για την άμυνα του ΝΑΤΟ που αφορά το ποσοστό δύο τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα ευρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση .

Την ίδια ακριβώς στιγμή η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θεωρεί τη Ρουμανία ως στόχο των ρωσικών πυραύλων λόγω της φιλοξενίας του αμερικανικού συστήματος πυραύλων AEGIS.

Το ΝΑΤΟ επέκτεινε τη στρατιωτική παρουσία του σε ολόκληρη την Ευρώπη σε πρωτοφανή επίπεδα μέσα σε δεκαετίες από το διαχωρισμό της Χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία και την ένταξη στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Ραγδαίες εξελίξεις όμως έρχονται στα Βαλκάνια, καθώς η Μόσχα αποκαλύπτει σχέδιο του Βερολίνου διχοτόμησης των Σκοπίων.

Υπάρχουν διαδοχικές παρεμβάσεις Ρωσίας, ΗΠΑ, ΕΕ που έστειλε την Φ.Μογκερίνι, αλλά και Αλβανίας, Κροατίας και Κοσόβου με τον Θάτσι να καλεί τους Αλβανούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και τους Σέρβους έτοιμους να μπουκάρουν.

Όπως έχουμε ενημερώσει η  Κροατία και η Αλβανία ζητάνε τη βοήθεια του ΝΑΤΟ όλοι πλέον είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην ευρύτερη περιοχή μας και ένας Γ’ Βαλκανικός Πόλεμος δεν θα πρέπει να θεωρείται και πολύ…μακριά.

«ΝΑΤΟ και της Ε.Ε επιχειρούν να επιβάλλουν την ‘αλβανική πλατφόρμα’, που συντάχθηκε στα Τίρανα, στο γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον Χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, με τον οποίο προβάλλονται εδαφικές αξιώσεις σε περιοχές των γειτονικών χωρών, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας» λέει η Μόσχα και μυρίζει πλέον παντού μπαρούτι!

Ενώ η Σόφια και ο νέος Βούλγαρος πρόεδρος ανεπίσημα ζητούν αναβίωση της Βαλκανικής Συμμαχίας καλώντας την Ελλάδα σε συμμαχία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κοινός εχθρός, η Τουρκία η οποία ετοιμάζει να συμβάλει «αποφασιστικά» στο σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία».

Οι Τούρκοι μειονοτικοί στην Βουλγαρία εργάζονται κανονικά για την διάνοιξη νέου μετώπου στην χώρα ενώ εν ευθέτω χρόνο θα επιχειρήσουν να συνενωθούν με την μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική δυτική Θράκη.

Το σχέδιο αυτό είναι γνωστό στα ελληνικά ΜΜΕ και τους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές από το 1999 και την επίθεση της συμμαχίας στην Σερβία. Σκοπός η εκμηδένιση των πιθανοτήτων ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Επίσης την εκ νέου αναβίωση της βαλκανικής συμμαχίας του 1912-13 «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.

Η αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.

Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ , που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.

Όλα λοιπόν είναι τόσο μπερδεμένα και συγχρόνως τόσο επικίνδυνα. Οι δυτικοί αναφέρουν με γραφικό τρόπο την κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή ως «βαλκανική σαλάτα» , ενώ άλλοι ως  «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης» .

Εμείς συντασσόμαστε αναφανδόν με την δεύτερη εκδοχή διότι μια «φωτιά» εδώ στα Βαλκάνια θα «κάψει» την Ευρώπη και ίσως τον πλανήτη ολόκληρο.

https://www.youtube.com/watch?v=DCgd3iHLcuAhttps://www.youtube.com/watch?v=MGeboh6pogchttps://twitter.com/PressTV/status/839759521299955712

https://twitter.com/Ruptly/status/864242405989470208

https://twitter.com/PressTV/status/864292568024133632

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ