Πατριαρχεία

Ο Ρώσος Πατριάρχης καλεί τον Πάπα να ανακηρύξουν την γενοκτονία των Ορθοδόξων στην Συρία- Προκλητική αδιαφορία του Βατικανού

Ο Πάπας της Ρώμης "εγκαλείται" από τον  Ρώσο Πατριάρχη, διότι εδώ και χρόνια  δεν έχει κάνει κουβέντα για την  αναγνώριση της γενοκτονίας των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Συρία, παρά την συμφωνία στην Αβάνα , τηρώντας άκρως ......προκλητική στάση.

Την ίδια στιγμή  ο Ποντίφικας φέρεται να ομιλεί συνεχώς για τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες,  ζητώντας από τις χώρες της ΕΕ , σεβασμό, καλή συμπεριφορά, βοήθεια, αλλά ο ίδιος αποσιωπά προκλητικά τα φοβερά εγκλήματα που συντελούνται κατά των Χριστιανών στην Συρία.

 Πρόκειται για μια προκλητικότατη και μεροληπτική στάση του Πάπα της Ρώμης , η οποία είναι εξοργιστική, διότι ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας  δεν κάνει καν λόγο για τους τόσους χιλιάδες σφαγιασμένους Χριστιανούς που μαρτυρούν καθημερινά στην συριακή γη.   

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κκ. Κύριλλος, δήλωσε ότι το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κούβα, ήταν η αναγνώριση της γενοκτονίας των ορθοδόξων χριστιανών στην Συρία , κάτι που αποτελεί μέγιστη πρόκληση  για όλη την ανθρωπότητα.  

Πράγμα ...που δεν  έγινε μέχρι τώρα με ευθύνη του Βατικανού αποκλειστικά , φανερώνοντας ότι η ατζέντα των Καθολικών είναι η δημιουργία οικουμενικής θρησκείας και τίποτε άλλο.

«Δεν είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η συνάντησή μας αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων της ρωσικής  Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού.  Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η τερατώδης κατάσταση των Ορθοδόξων κυρίως Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής της διμερούς ατζέντας αυτό είναι ένα παγκόσμιο θέμα  αδιανόητο στην εποχή μας, στον ....υποτιθέμενο «πολιτισμένο» ΧΧΙ αιώνα . Μιλάμε για μια πραγματική γενοκτονία των Ορθοδόξων χριστιανών αδελφών μας που στερούνται όχι μόνο τα σπίτια και την περιουσία με  τα προς το ζην, αλλά και την ίδια τη ζωή τους , μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν στον Χριστό»,  δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa του Τορίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από τη συνάντηση στην Αβάνα ,  το θέμα αυτό ήταν σχεδόν αόρατο στην ημερήσια διάταξη των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο, ενώ  παραμέληση του θέματος παρατηρήθηκε ακόμη και σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τέτοια θέματα .

«Μετά τη συνάντηση, η κατάσταση έχει αλλάξει με πολλούς τρόπους να ελπίζω ότι η αναγνώριση της σοβαρότητας του προβλήματος να ακολουθήσει και άλλα βήματα για την επίλυσή του τώρα, βέβαια, η αλλαγή προς το καλύτερο δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε.

Πάρτε για παράδειγμα τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο και τη Συρία. Δεν  χάνω την ελπίδα και προσεύχομαι για την τύχη της υπόθεσης και τονίζω  ότι εμείς  θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε  την φωνή μας, όπου είναι δυνατόν, υποστηρίζοντας τα λόγια μας με συγκεκριμένη βοήθεια στους διωκόμενους ορθοδόξους  χριστιανούς.» , είπε ο ίδιος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι, ανεξάρτητα από την ανακήρυξη της γενοκτονίας , οι Χριστιανοί γενικά αντιμετωπίζουν σήμερα οξεία συστημική πρόκληση, και δεν μιλάμε μόνο για την άμεση βία εναντίον τους.

«Αυτή  έχει ωριμάσει σήμερα τα μακροχρόνια προβλήματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η καταστροφή του θεσμού της οικογένειας, και η μετανθρωπιστική ιδεολογία , και  πολλά άλλα προκαλούν πολλά προβλήματα.

Για να είμαστε  σε θέση μαζί  να πραγματοποιήσουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού στην εποχή μας,  αυτό είναι ένα έργο που είναι εξαιρετικά δύσκολο,  αλλά, ως εκ τούτου έχουμε εξαιρετικά πολλές ευκαιρίες .

Αυτό ήταν ένα άλλο σημαντικό . . αντικείμενο της συνάντησης της Αβάνας, και ελπίζω ότι θα έχουμε  μια συνέχεια ανταλλαγής εμπειριών, στην εξεύρεση νέων σημείων αλληλεπίδρασης, μορφές συζητήσεων της χριστιανικής μαρτυρίας στο νέο περιβάλλον»,  είπε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.

Ο ηγέτης  της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι τα προβλήματα  των Χριστιανών οφείλονται  στην  μετατόπιση των πνευματικών τόνων σε μεγάλο βαθμό, από την μη αυστηρή τήρηση του Ευαγγελίου σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν και  να εξασφαλιστούν  τα σύνορα της επιρροής και εξουσία της  εκκλησίας στους πιστούς.

«Ως εκ τούτου, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μας ( Ορθοδοξία- Καθολικισμός) θα πρέπει να βασίζεται όχι στην καταστροφή ή την απόκρυψη που αναπτύχθηκε  στο πέρασμα των αιώνων των διαφορών μεταξύ Ορθοδοξίας και Καθολικισμού, αλλά  στην ομόφωνη επιθυμία να ζήσουμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο στο σημερινό περιβάλλον»,  είπε ο ίδιος.

«Η επικοινωνία μας με τον Πάπα Φραγκίσκο  δείχνει την προθυμία μας να  διασφαλίσουμε  από κοινού το μέλλον της χριστιανικής κοινότητας στο σύγχρονο κόσμο, και να προωθήσουμε  μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη, όπου δεν θα υπάρχουν γενοκτονίες »,   συνόψισε π Πατριάρχης  Κύριλλος.

Η Ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Φραγκίσκου  πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα στο διεθνές  αεροδρόμιο της πόλης . Η συνάντηση αυτού του επιπέδου ήταν  η πρώτη στην ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Φωνή βοώντος εν την ερήμω από τον Ρώσο Πατριάρχη διότι τα σχέδια της νέας τάξης είναι άλλα και πονηρά , αλλά ....δεν θα προλάβουν να υλοποιηθούν ότι και να κάνουν.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ