Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι διαθέτουν μίνι-υποβρύχιο για απόβαση σε βραχονησίδες

 

Η έκδοση CE4F ήταν η τελευταία και πιο μυστική που κατασκευάστηκε από το φημισμένο Ιταλό κατασκευαστή Cos.Mo.S με έδρα το Λιβόρνο της Ιταλίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα τουρκικού σχεδιασμού και κατασκευής μίνι-υποβρυχίων τα οποία κινούνται με κινητήρα υδρογόνου, έχουν μήκος 11 μέτρων και μεταφέρουν μέχρι  8 πάνοπλα  "βατράχια" .

Οι ειδικές δυνάμεις SAT αποκάλυψαν ότι διαθέτουν ένα SDV (Swimmers Delivery Vehicle).

 

Το μίνι-υποβρύχιο υλοποιήθηκε με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας της Τουρκίας ως ένα τολμηρό και συνάμα πολύ χρήσιμο «υποβρύχιο εργαλείο» για τις επίλεκτες τουρκικές δυνάμεις SAT, οι οποίες είχαν πρωταγωνιστήσει στην κρίση των Ιμίων πριν 21 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μίνι-υποβρύχια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους βατραχανθρώπους, σε ειδικές και πολύ δύσκολες αποστολές..., όπως για παράδειγμα την αποβίβαση «αθέατων» δυνάμεων σε εχθρική ακτή , την κατάληψη βραχονησίδας και πολλές άλλες αποστολές του ανορθόδοξου πολέμου .

Ο κινητήρας υδρογόνου  των υποβρυχίων δίνει την δυνατότητα έτσι ώστε το μίνι-υποβρύχιο να μπορεί να διανύει  πολύ μεγάλες αποστάσεις για εκπληρωθούν οι δύσκολες αποστολές και επιχειρήσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο Τούρκος καθηγητής Δρ Γιουτζέλ Ονταμπασί τόνισε ότι η σκέψη για την υλοποίηση ενός τέτοιου τύπου μινι-υποβρυχίου στην Τουρκία υπήρχε εδώ και πολύ καιρό.

"Δεν είμαστε ακόμα αρκετά ισχυροί για να σχεδιάσουμε ένα 60 ποδών υποβρύχιο με όλα τα συστήματα μάχης  ακόμα. Αλλά κάνουμε το σχεδιασμό και αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργήσουμε  τα θεμέλια για κάτι μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο», είπε ο ίδιος .

Ο σχεδιασμός και η πρόταση από τον Καθηγητή Ozden υποβλήθηκε στην υπογραμματεία αμυντικών βιομηχανιών λέγοντας ο ίδιος: «Τους άρεσε πάρα πολύ και υποσχέθηκαν υποστήριξη. Για πρώτη φορά, είναι ικανοποιημένοι με την παραγωγή αυτών των σχεδίων ενός κολεγίου. Η τελική μορφή θα αποφασισθεί από το πολεμικό ναυτικό. Παρόμοια μίνι-υποβρύχια διαθέτει το πολεμικό ναυτικό της Αμερικής και της Σουηδίας. Στόχος μας είναι να ξεκινήσει η παραγωγή  μέσα σε λίγους μήνες», κατέληξε ο Τούρκος Δρ.

Πρόκειται στην ουσία για ένα «πυρηνικό όπλο» στα χέρια των Τούρκων «υποβρύχιων καταστροφέων», στο περιβάλλον του Αιγαίου,με το οποίο θα δύνανται να θελήσουν να αιφνιδιάσουν την ελληνική πλευρά λόγω και της εγγύτητας των μικρασιατικών παραλίων στα ελληνικά νησιά .

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό οφείλει και πρέπει να αναζητήσει «αντίδοτο» άμεσα σε αυτό το λίαν επικίνδυνο σχέδιο της Τουρκίας.

Επίσης πριν τρεις ημέρες καθελκύστηκε για τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού της χώρας, το  πλοίο διάσωσης υποβρυχίων που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία στην Κωνσταντινούπολη με την επωνυμία  TCG ALEMDAR.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Τούρκος υπουργός άμυνας ο οποίος παρέδωσε το πλοίο στο τουρκικό ναυτικό.  Πρόκειται για πολύ καλά μελετημένες κινήσεις από τουρκικής πλευράς για την ενδυνάμωση του τουρκικού ναυτικού, με σκοπό να διεξάγουν αποστολές έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο, υπερκεράζοντας την Ελλάδα στην διεθνή κοινότητα.

Όταν μια χώρα  παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  έντονα πλέον , συνεχίζει ακάθεκτη  τα προγράμματα εξοπλισμού  των ΕΔ της  , αυτό σημαίνει ότι με « ισχυρές ένοπλες δυνάμεις» θέλει να επιβάλει  την άποψη της…ακόμη και στους δανειστές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...