Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θέλει να διαλύσει την ΕΕ και η Γερμανία προετοιμάζεται ώστε να επιτευχθεί πλήρη απεμπλοκή του Βερολίνου από τις ΗΠΑ. Τι σχέση έχει όμως η πτώχευση της Ελλάδας και η ευρωπαϊκή «αμυντική ένωση»; Όπως αποκαλύπτουμε το Βερολίνο δημιουργεί τις ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις ενώ το σχέδιο της έχει -και πολύ μάλιστα- "Ελλάδα" μέσα. Φαίνεται ότι ιστορία επαναλαμβάνεται και κάπως έτσι εξηγείται γιατί Ν.Τραμπ και Β.Πούτιν θεωρούν ως στόχο την Γερμανία. Μην ξεχνάμε ότι η Α.Μέρκελ ξεκίνησε την ιστορία με τη πλατεία Μαιντάν στο Κίεβο και όχι οι ΗΠΑ
Στην ουσία με την δημιουργία της δυνάμεως αυτής και της ταυτόχρονης υποβάθμισης (στην αρχή στην συνέχεια κατάργησης ) των εθνικών στρατών θα μπορέσουν να δώσουν σε Βερολίνο και Βρυξέλλες το δικαίωμα να ελέγξουν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μια χώρα διαλυμένη χωρίς εθνικό Στρατό και χωρίς οικονομία...
Το σενάριο αυτό αγγίζει και την χώρα μας η οποία ταλανίζεται από τα υπέρογκα δάνεια που έλαβε με τρία δυσβάστακτα μνημόνια , τα οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν»αμέσως μετά την απόφαση για την European military Force .
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια την οποία θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και ο ελληνικός λαός.
Πρόκειται σαφέστατα για ένα απεχθές και ύπουλο σχέδιο «κατοχής» της ελληνικής επικράτειας στα πλαίσια μυστικών σχεδίων και επιδιώξεων του Βερολίνου που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τις ελληνικές επιδιώξεις.
Η Γερμανία, υλοποιώντας ταχύτατα πλέον το μυστικό σχέδιο δημιουργίας ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων με κάθε τρόπο, θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα στην δημιουργία ενός κοινού εναέριου στόλου με μεταφορικά αεροσκάφη C-130J και Airbus A330 με τη Γαλλία και την Ολλανδία, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο άμυνας .
Ο ευρωπαϊκός Στρατός, θα συμπεριλαμβάνει επίσης την Νορβηγία, την Ρουμανία και την Τσεχία, αποτελώντας μέρος μιας ευρύτερης κίνησης για να επεκταθεί η ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέφεραν πηγές.
Υπό το φως των νέων παγκοσμίων εξελίξεων του «εύθραυστου» στάτους κβο στη διεθνή πολιτική, οι ευρωβουλευτές προτρέπουν τα κράτη μέλη να επιδείξουν μεγαλύτερη πολιτική βούληση για συνεργασία στον τομέα της άμυνας.
Οι συμφωνίες έρχονται με πρωτοβουλία της Γερμανίας και άλλων μελών του ΝΑΤΟ, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δαπανούν περισσότερα κονδύλια για την επίτευξη του στόχου του ΝΑΤΟ, αφιερώνοντας ποσοστό 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για αμυντικές δαπάνες.
Η Γερμανίδα υπουργός άμυνας Ursula von der Leyen την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι αμερικανικές απαιτήσεις για μεγαλύτερη κατανομή των βαρών ήταν μια «δίκαιη» απαίτηση, για αυτό και η χώρα της προχώρησε στην δημιουργία κοινού στόλου μεταφορικών αεροσκαφών, ικανοποιώντας όμως παράλληλα τις επιδιώξεις του Βερολίνου για ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις .
Η υπουργός άμυνας της Γερμανίας ζήτησε εδώ και τώρα μια ευρωπαϊκή «αμυντική ένωση» κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Λιθουανία, όπου το Βερολίνο έχει αποστείλει 1.000 στρατιώτες ως δύναμη αποτροπής ενάντια στην γειτονική Ρωσία.
Η ανακοίνωση αναφέρει την αγορά έξι μεταφορικών αεροσκαφών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τα οποία θα ενωθούν με το εναέριο στόλο της Γαλλίας η οποία θα αγοράσει τέσσερα C-130Js, ενώ θα μπορούσε να αγοράσει επιπλέον αεροσκάφη τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Γερμανία θα υπογράψει επίσης δήλωση προθέσεων για να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό πολυεθνικό εναέριο στόλο και άλλα αεροσκάφη.
Η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν την ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού αεροπορικού αρχηγείου. Η βάση της μοίρας θα έχει έδρα την Αεροπορική Βάση Αϊντχόβεν της Ολλανδίας αλλά και της γερμανικής στρατιωτικής βάσης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης.
Η Γερμανία θα υπογράψει επίσης μια διευρυμένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Νορβηγία, που περιλαμβάνει σχέδια για την χρήση λιμένων και βάσεων για υποβρύχια και πυραύλους, καθώς και κοινή εκπαίδευση, εφοδιασμό και συντήρησης.
Σε άρθρο μας με τίτλο (ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ! Ο ευρωπαϊκός στρατός θα δημιουργηθεί τον Σεπτέμβριο σε σύνοδο των ΥΠΕΞ- Κατάργηση των εθνικών στρατών;), είχαμε αναφέρει ότι ο πολυδιαφημιζόμενος ευρωπαϊκός στρατός θα δημιουργηθεί αμέσως μετά την «αποχώρηση» της Βρετανίας και ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες είναι η υλοποίηση της διαδικασίας του Brexit.
https://youtu.be/GOaXyZGfSFs?t=2
https://youtu.be/MqhzS4B46cU?t=1
https://youtu.be/hI5_pMvLZd8?t=20
https://youtu.be/ONx89zy7qbM?t=3
https://youtu.be/eYY7T8d8a48