Αρχείο

Συγκλονιστικό: Βγήκε από το σπίτι του... 45 χρόνια μετά για να τιμήσει τον βασιλιά που πέθανε! (βίντεο)


Ένας 60χρονος άνδρας βγήκε έξω από το σπίτι του 45 χρόνια μετά. Ο Shiti Charoenrattanaprapa γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδη, Μπανγκόκ, ωστόσο στα 15 του χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση και η οποία προκάλεσε ογκώδεις «φούσκες» σε ολόκληρο το κορμί του.

Έκτοτε η ζωή του μετατράπηκε σε ένα μοναχικό ταξίδι. Αρχικά εκδιώχθηκε από την Μπανγκόκ και βρέθηκε στη Μιανμάρ, μέρος από το οποίο απελάθηκε.

Μη μπορώντας να δουλέψει εξαιτίας της σπάνιας πάθησής του βρέθηκε να μένει σε μια καλύβα νότια της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Με την οικογένειά του απούσα, η μοναδική βοήθεια του τα τελευταία 45 χρόνια ήταν ο Ερυθρός Σταυρός.
Μπορεί ο Charoenrattanaprapa να απομονώθηκε από τα 15 έως τα 60 του έτη, ωστόσο ο θάνατους του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέ τον έκανε να επιθυμεί να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της χώρας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail μετά από αυτό το ταξίδι, ο 60χρονος θέλει να επιστρέψει στην καλύβα του και να συνεχίσει τη μοναχική ζωή του.

Τι είναι η νευροϊνωμάτωση

Η νευροϊνωμάτωση 1 είναι μια αυτοσωματική επικρατής διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Τα συμπτώματα της νόσου εντοπίζονται συχνότερα στο δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα. Η NF1 προκαλείται από μεταλλάξεις του γονιδίου της νευροϊνωμίνης (neurofibromin, NF1). Η νόσος έχει συχνότητα 1 ανά 3.500 άτομα και η συχνότητα αυτή την καθιστά μια από τις πιο συχνές αυτοσωματικές επικρατείς γενετικές διαταραχές. Οι μισοί περίπου από τους ασθενείς έχουν νέες μεταλλάξεις.

Ο ρυθμός μετάλλαξης του γονιδίου NF1 είναι ένας από τους ταχύτερους που έχουν προσδιοριστεί για οποιοδήποτε γονίδιο του ανθρώπου και ανέρχεται σε περίπου 1 μετάλλαξη ανά 10.000 ζώντα νεογνά/ περίπου 80% των νέων μεταλλάξεων προέρχονται από τον πατέρα, δεν υπάρχει όμως απόδειξη ότι ο ρυθμός μεταλλαξιγένεσης αυξάνεται όσο αυξάνει και η πατρική ηλικία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...