Επιστήμη

Σίγουρα το έχετε προσέξει στο κινητό σας..Προσοχή

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στα κινητά, είτε Android είτε iPhone μετά από επίσκεψη σε κάποιο site να τους εμφανίζεται μια νέα….….σελίδα η οποία μοιάζει να είναι από την Google και σας ενημερώνει ότι έχετε 4 ιούς στο κινητό σας ή παρόμοια μηνύματα ότι το κινητό σας βρίσκεται σε κίνδυνο!

Σιγά μην έχετε και κόρες! Μην φοβάστε δεν κινδυνεύετε από κανέναν ιό και το κινητό σας είναι μια χαρά!

Android-fake-virus-ads

Δυστυχώς αυτού του είδους οι σελίδες είναι διαφημιστικά τρικ επιτήδειων οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν ανίδεους χρήστες smartphones. Ο λόγος; Μα φυσικά το κέρδος. Στην ίδια σελίδα που σας ενημερώνει ότι έχετε ιούς στο κινητό σας, σας παροτρύνουν να πατήσετε σε κάποιον σύνδεσμο και αργότερα να προσθέσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Την στιγμή που θα το κάνετε αυτό θα αρχίσετε μια συνδρομή από την οποία το μόνο που θα κερδίσετε είναι φουσκωμένοι λογαριασμοί!
Φυσικά το κόλπο είναι “έξυπνο” κι έτσι αν προσπαθήσετε για παράδειγμα να πάτε στην προηγούμενη σελίδα δεν θα σας αφήνει.

Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι πολύ απλά να πάτε πάνω στην γραμμή διευθύνσεων και να πληκτρολογήσετε και πάλι την σελίδα στην οποία βρισκόσασταν ή να κάνετε την όποια αναζήτηση είχατε κάνει προηγουμένως. Ή πολύ απλά να ανοίξετε μία νέα καρτέλα κλείνοντας αυτήν με τους… ιούς.

Επίσης, καλό θα ήταν να καθαρίσετε το ιστορικό σας έτσι ώστε να μην πέσετε πάνω στην ίδια σελίδα κατά λάθος. Πώς; Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του περιηγητή σας, στο απόρρητο και τέλος πατώντας την διαγραφή δεδομένων περιήγησης.

dwrean

paradrasi.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...