Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας-Τουρκίας μετά την αναγνώριση από το γερμανικό Κοινοβούλιο Bundestag της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Τουρκία αντέδρασε δυναμικά και ανακαλεί τον Πρέσβη της στην Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ποιος είναι ο στόχος του Βερολίνου και γιατί θυμήθηκε τώρα την αναγνώριση της γενοκτονίας.
Η Γερμανία επαναλαμβάνει το σενάριο τύπου Ουκρανίας:
Από τη μία πιέζει τον Ρ.Τ. Ερντογάν και από την άλλη προσεγγίζει την Αρμενία για να την σύρει στην ανατολική εταιρική σχέση όπως έπραξε με την Ουκρανία....
Πρόσφατα έγινε μικρές σε όγκο αλλά ενδεικτικές αντιρωσικές διαδηλώσεις στην Αρμενία εξαιτίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Οι πολίτες της Αρμενίας θεωρούν πως η Ρωσία δεν θα έπρεπε να προτείνει καν πολιτική λύση αλλά να υποστηρίξει πλήρως στρατιωτικά τη χώρα τους για να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Αυτός είναι ο λόγος που παρά τις στενές στρατιωτικές και πολιτικές σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου το τελευταίο "παραβλέπει" τον κύριο στρατιωτικό του σύμμαχο.
Για το λόγο αυτό διάλεξε τη συγκεκριμένη πολιτική στιγμή αναγνώρισης της γενοκτονίας 1,2 εκατ. Αρμενίων από την σύμμαχο της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, την Οθωμανική Αυτοκρατορία...
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας είναι η φάκα με δόλωμα την ένταξη την ΕΕ και την απαγκίστρωση από την Ρωσία....
Όπως σας ενημερώσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ ! Χαστούκι στον Ερντογάν! Το Γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για την «γενοκτονία των Αρμενίων -Ποντίων » από τους Τούρκους ο γερμανικός συνασπισμός καθώς και η αντιπολίτευση του κόμματος των Πρασίνων ενέκριναν ψήφισμα με τίτλο «Μνήμη και ανάμνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων το 1915 και 1916», προκαλώντας «εγκεφαλικά» στην Άγκυρα και στον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Ερντογάν.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 2 Ιουνίου προκαλώντας μεγάλη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ να δηλώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ισοδυναμούσε με «πραγματική δοκιμασία της φιλίας» μεταξύ Βερολίνου και της Άγκυρας.
«Μερικά έθνη που θεωρούμε φίλους, όταν αντιμετωπίζουν εσωτερικά προβλήματα προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από αυτά με διάφορους τρόπους» , είπε ο ίδιος σε μια συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις 2 Ιουνίου.