Εθνικά θέματα

Υπάρχει και η διαδρομή της Αδριατικής για τους χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες !

Κρύος ιδρώτα  έλουσε τους Ιταλούς μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια για χιλιάδες πρόσφυγες /μετανάστες στην Ειδομένη.  Το  ανθρώπινο «ποτάμι» αναζητά διέξοδο και λογικά μπορεί να  κινηθεί  και στην Αδριατική, αναφέρει ο ιταλικός τύπος, μεταφέροντας τις δηλώσεις Έλληνα Υπουργού.

«Η διαδρομή της Αδριατικής; Οι απελπισμένοι οι άνθρωποι θα βρουν το δρόμο τους. Δεν νομίζω ότι αυτοί που έχουν διαφύγει το θάνατο, από βομβιστικές επιθέσεις στο Χαλέπι, αγριότητες του ISIS , θα φοβηθούν  να διασχίσουν ποτάμια,  βουνά ή θάλασσα», δήλωσε ο Έλληνας  Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης, κατά την διάρκεια επίσκεψης στη Ρώμη. '' Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια μακροπρόθεσμη λύση. ''

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Sandro Gozi, « η Τουρκία κρατά τα κλειδιά στην πόρτα».

Η Ελλάδα είναι στην αρχή του διαδρόμου. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα, γι 'αυτό πρέπει να μιλήσουμε και να εμπιστευτούμε τον  γείτονά μας. Η τουρκική πρόταση (για τους μετανάστες) πρέπει να αξιολογηθεί, ίσως μπορούμε να βρούμε μια λύση μαζί τους. ''

«Για την Ελλάδα, τα λόγια του Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος απέκλεισε την οδό από τις  Βαλκανικές Χώρες για τους μετανάστες είναι απαράδεκτες», είπε ο  κ. Ξυδάκης, ο οποίος πιστεύει ότι «μονομερείς ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται».

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι  υπερασπιστής του Σένγκεν και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι η σωστή πολιτική για το υπάρχων αυτό  παγκόσμιο πρόβλημα. Καμία ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν θέλει να γυρίσει  πίσω στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Συρματοπλέγματα και τείχη   δεν είναι ο τρόπος  για να κάνουμε πράγματα », τόνισε ο ίδιος.

« Δεν είμαστε εδώ  ελπίζοντας μόνο να σώσουμε την συνθήκη  Σένγκεν, που είναι βέβαια  καθήκον μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να  διατηρήσουμε  των ανθρώπινο  σεβασμό για τους πρόσφυγες », πρόσθεσε ο κ.  Ξυδάκης,

Ο ίδιος συναντήθηκε  επίσης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Vincenzo Amendola και τον  αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Filippo BUBBICO με τον οποίο ως επί το πλείστον συζήτησε την μεταναστευτική κρίση, καθώς και θέματα σχετικά με την Ευρώπη και την Μεσόγειο.

Καλό είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι , γείτονες, να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι διακίνησης των μεταναστών στην Ευρώπη και όχι η Ελλάδα να επωμισθεί τόσους χιλιάδες πρόσφυγες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ