Κοινωνία

Νηστίσιμο αφράτο τσουρέκι

Νηστίσιμο τσουρέκι Από την Αδριάννα.

Υλικά:
1 αλεύρι σκληρό
200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
250 γρ νερό χλιαρό
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το νερό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να φουσκώσει.

Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στη μέση μια τρύπα προσθέτοντας όλα τα άλλα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς.

Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί. Έπειτα χωρίζουμε και πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε ταψί (κατά προτίμηση αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα) αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο.

Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Συμβουλή: Αν θέλετε να έχετε πάντα φρέσκα τσουρέκια, μόλις κρυώσουν πολύ καλά, τα τυλίγετε ένα ένα σε χαρτί κουζίνας και τα βάζετε μέσα σε σακούλα στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, τα βγάζετε αρκετή ώρα πριν και είναι σα να τα ψήσατε εκείνη τη στιγμή.

Καλή επιτυχία!!!

epaggelmagynaika.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

lcs dendias
Οπλικά συστήματα 0

Λάβρος ο Δένδιας κατά ΗΠΑ: «Ήθελαν να μας δώσουν προβληματικά τα σκάφη LCS-Τους είπα χίλιες φορές όχι, δεν με ενδιαφέρει που είναι τσάμπα»

Ο Δένδιας ανακοίνωσε και επίσημη την απόρριψη της πρότασης Μπλίνκεν για δωρεάν παραχώρηση της κλάσης πλοίων παράκτιας...
ukrania polemos
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο ποταμός Sukhi Yaly του Κουράχοβο έγινε ο «υγρός τάφος» της 79ης ουκρανικής ταξιαρχίας! Την ξεκλήρισαν οι Ρώσοι και προέλαυσαν 300 μέτρα

Ο ποταμός Sukhi Yaly είναι καίριας σημασίας για την κατεύθυνση του Κουράχοβο και οι Ρώσοι καταλαμβάνουν περισσότερος...