Επιστήμη

Οι χριστιανοί είναι οι πιο «ευτυχισμένοι» σύμφωνα με έρευνα!

Στατιστικά στοιχεία μετά από ενδελεχή και πολύχρονη έρευνα του  εθνικού δείκτη ευτυχίας στην  Βρετανία, αποκαλύπτουν   ότι οι Χριστιανοί είναι μεταξύ των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στην χώρα .

Ενώ εκείνοι που δεν μπορούν να ταυτιστούν με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία γενικά ( Άθεοι), σημειώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά ικανοποίησης από την ζωή, αναφέρει δημοσίευμα.

Το Βρετανικό  Γραφείο Εθνικών Στατιστικών δημοσίευσε δεδομένα τα οποία αποκωδικοποιούν την  ευτυχία και την ικανοποίηση από την ζωή, μέσα από  ερωτήσεις που υλοποιήθηκαν μεταξύ του χρονικού διαστήματος (Απριλίου του 2012 - Μαρτίου 2015).

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε  διαπίστωσε ότι οι Χριστιανοί πιστοί, , κατατάχθηκαν στα υψηλότερα  επίπεδα από όλα τα υπόλοιπα  δόγματα   σχετικά με την ικανοποίηση από την ζωή σε ποσοστό 7.60.

Αυτή ήταν η υψηλότερη μέση τιμή  του πίνακα, μαζί με τους Ινδουιστές, που πέτυχαν  επίσης τον ίδιο ποσοστό . Οι ομάδες με το χαμηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας ήταν οι Άθεοι  στο 7.41, και η «οποιαδήποτε άλλη θρησκεία» με ποσοστό  7,31.

Όταν ήρθε το ερώτημα αν η ζωή αξίζει τον κόπο, Εβραίοι και Χριστιανοί απάντησαν κατά μέσο όρο  ναι, σε ποσοστά 7,90 και 7,86 αντίστοιχα. Οι Άθεοι ή (  μη-θρησκευόμενοι) βρίσκονταν στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας, με μέσο όρο 7,58 .

Παρόμοια αποτελέσματα επίσης σημειώθηκαν  στο γενικό ερώτημα της ευτυχίας, με Ινδουιστές και  Χριστιανούς  να σημειώνουν τις υψηλότερες αποδόσεις, με ποσοστά  7,57 και 7,47 αντίστοιχα. Για άλλη μια φορά οι Άθεοι όμως  είχαν το χαμηλότερο ποσοστό , με  7,22.

Η λεπτομερής έρευνα, η οποία είχε ένα μέγεθος δείγματος 304,740 ανθρώπων (!!) , επεξεργάστηκε τις ερωτήσεις κατατάσσοντας τους ερωτηθέντες σε  γεωγραφικές τοποθεσίες εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικιακές ομάδες και  κατάσταση  υγείας.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η ηλικιακή ομάδα  65-79 ήταν η πιο ευτυχισμένη απ όλες, ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-59 ανέφερε τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την ζωή.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα σχετικά με την Θρησκεία , ο Δρ Paul McLaren,  ψυχίατρος και σύμβουλος στο Νοσοκομείο Priory, είπε ότι η πίστη μπορεί πράγματι να είναι ένας προστατευτικός παράγοντας καλής ψυχικής υγείας για πολλούς ανθρώπους.

«Με την πίστη έρχεται συνήθως και η ισχυρή κοινωνική υποστήριξη που είναι  αναγνωρισμένα,  ένας  προστατευτικός παράγοντας ενάντια στα ψυχολογικά τραύματα», δήλωσε ο McLaren, στην εφημερίδας The Telegraph.

Άλλες μελέτες στο παρελθόν, όπως αυτή που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Μελέτης  Οικογένειας και Πολιτισμού Austin,  ανακάλυψε  ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της ευτυχίας και της θρησκείας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διαπίστωσαν ότι το 45 τοις εκατό από αυτούς που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε εβδομάδα, περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «πολύ χαρούμενους», ενώ μόνο το 28 τοις εκατό των ατόμων που ποτέ δεν παρακολουθούν ανέφεραν το ίδιο.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, περίπου το 4 τοις εκατό από αυτούς που ποτέ δεν πηγαίνουν στην εκκλησία αναφέρουν ότι ήταν «πολύ δυσαρεστημένοι » από την ζωή , σε σύγκριση με το 2 τοις εκατό των ατόμων που παρακολουθούν κάθε  εβδομάδα  λειτουργία.

«Μεγαλύτερα επίπεδα  εκκλησιασμού αποκαλύπτουν υψηλότερη ικανοποίηση από την ζωή, και σηματοδοτούν  το πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η θρησκευτική πίστη  στην ζωή των ανθρώπων», αναφέρει η μελέτη .

Αυτό το αποτέλεσμα προσφέρει  αποδείξεις ότι η πραγματική ένταξη σε ένα θρησκευτικό δίκτυο υποστήριξης μέσω της συμμετοχής σε θρησκευτικές τελετές,  μπορεί να είναι υπεύθυνο για την αύξηση της ευτυχίας που παρατηρείται μεταξύ των ανθρώπων , καταλήγει η βρετανική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι  Βρετανοί είναι στην πλειοψηφία τους προτεστάντες. Ο αγγλικανισμός εγκαθιδρύθηκε στην Αγγλία το 1534, όταν διακόπηκαν οι σχέσεις με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και οργανώθηκε η Εκκλησία της Αγγλίας ως επίσημη θρησκεία. Μαζί με την Εκκλησία της Σκωτίας λειτουργούν ως επίσημη θρησκεία αλλά και οι περισσότερες θρησκείες του κόσμου έχουν παρουσία.

Σύμφωνα με όμως με τους Άγιους πατέρες της εκκλησίας μας, μόνο στην ορθοδοξία υπάρχει ο μυστηριακός εκείνος κόσμος που «ενώνει» πραγματικά τον άνθρωπο με τον Θεό.

Υπάρχει όμως κάτι που προκαλεί απορία στην έρευνα αυτή. Το τεράστιο δείγμα ανθρώπων και η ταξινόμηση των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό  της σχέσης τους όλων αυτών  με την Θρησκεία . Για ποιο ακριβώς λόγο θα χρησιμοποιηθούν;

http://www.christianpost.com/news/christians-among-happiest-faith-groups-non-religious-least-uk-national-statistics-survey-156669/

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ