Χαρίζει στο φαγητό σου περισσότερη γεύση και είναι το μπαχαρικό που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από την κουζίνα σου! Γνωρίζεις όμως πως αλλιώς μπορεί χρησιμοποιηθεί και τι έχει να σου προσφέρει;
1. Βοηθά την πέψη
Όταν καταναλώνεις μαύρο πιπέρι, οι γευστικοί κάλυκες διεγείρονται και στέλνουν σήμα στο στομάχι που του λέει να αυξήσει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Αυτό το οξύ βοηθά το σώμα να αφομοιώσει καλύτερα τα τρόφιμα.
2. Καταπολεμάει το κρύωμα
Αν βάλεις το μαύρο πιπέρι στη διατροφή σου θα συμβάλει στην καταπολέμηση της συμφόρησης, ειδικά αν το προσθέσεις σε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας.
3. Είναι αντιοξειδωτικό
Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μπορούν να αποτρέψουν ή να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και ηπατικών προβλημάτων.