Γαλλική Δημοκρατία μια Δημοκρατία για κλάματα και όχι γιατί σήμερα θρηνεί στην ομώνυμη πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι τα θύματα των τρομοκρατών για το 2015 όσο για την διφορούμενη κι αμφιλεγόμενη στάση της στο θέμα της τρομοκρατίας.
Ποιός διοχέτευσε το φημισμένο γαλλικό αυτόματο FAMAS, που βρέθηκε στα χέρια ως και μελών της DAESH,,, Ο πρόεδρος της Γαλλίας που θέλει να εμφανίζεται ως πρωτοπόρος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
H Γαλλία υπήρξε πρωτοπόρος στη Δύση ως προς την απαίτηση αποπομπής του Assad από την εξουσία.Αρχής γενομένης με Σαρκοζί από το 2011 επαναδιατύπωσε το ίδιο αίτημα με Fabius και Hollande.Το 2012, περιφρονώντας το embargo όπλων που επιβλήθηκε από την ΕΕ προς Συρία ο François Hollande διοχέτευσε όπλα στους « σύριους αντάρτες » τρομοκράτες της αυτοπαοκαλούμενης αντιπολίτευσης που οδήγησαν τη χώρα στην αποσταθεροποίηση στο χάος και παρέδωσαν ευρύτατες περιοχές με τις ενέργειές τους στο Ισλαμικό Κράτος. Τα όπλα αυτά δεν έμειναν πάντα σε καλά χέρια.
Έπειτα ο φιλειρηνιστής όπως θέλει να εμφανίζεται σήμερα Hollande ήθελε να βομβαρδίσει τη Συρία σαν γνήσιος ιμπεριαλιστής αποικιοκράτης χειρίστου είδους.
Αλλά γιατί πάση θυσία η Γαλλία ήθελε να ρίξει τον Άσαντ ;
Ένας από τους λόγους είναι ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν ήθελε να χάσει το τρένο της ιστορίας. Ήταν πεπεισμένη ότι ο Assad θα έπεφτε εύκολα γι αυτό κι έσπευσε να υποστηρίξει τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης το Εθνικό Συρικαό Συμβούλιο που ήταν μολυσμένο και διαβρωμένο από τους Αδερφούς Μουσουλμάνους.Η εκστρατεία του γαλλικού τύπου για την αλλαγή καθεστώτος υπαγορεύονταν από αυτήν τη θέση. Η Γαλλία όπως είχαν τα πράγματα δεν είχε εξασφαλίσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη Συρία. 405 εκατομύρια Euros εισαγωγές (82η στη λίστα) και 322 ελατομύρια Euros εξαγωγές (79η στη λίστα). Επιπλέον ο Bachar δεν έκλεισε μεγάλα συβόλαια που ήλπιζε να αποσπάσει ο Σαρκοζί (το αεροδρόμιο της Δαμασκού και το μετρό της πρωτεύουσας).Αυτό απογοήτευσε τον Σαρκοζί που καταδίκασε τον σύριο πρόεδρο και πήρε θέση εναντίον του από τις πρώτες κιόλας διαδηλώσεις που όμως είχαν ήδη υποστεί τη διείσδυση των Αδελφών Μοσυσουλμάνων.Οι διαδηλώσεις πολύ γρήγορα θα γίνουν βίαιες αφού οι Αδελφοί ουσουλμάνοι χρησιμοποιούν τη βία για να εγκαθιδρύσουν μια ισλαμιστική κοινωνία.
Αντίθετα η Γαλλία έχει πολύ σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς κι εξαρτήσεις αυτού του τύπου από τους θανάσιμους εχθρούς του Bachar. Η Γαλλία επιζητά με τη Σ Αραβία να αντικαταστήσει την Washingtonη η οποία στρίμωξε το Riyad από την θέλησή της να διαπραγματευθεί με την Téhéran.Μια από τις αιτίες που θα οδηγήσει στην mantra (ιερής φράση που επαναλαμβάνεται) πως ο « Assad οφείλει να φύγει » είναι η επιδίωξη ν΄αποκτήσει τη συμπάθεια των σουνιτικών δυνάμεων που μ΄επικεφαλή τη Σ Αραβία αντιτίθενται στο Ιράν. Αναλογη σκληρή ήταν και η θέση της Γαλλίας στη διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά του Ιράν. Η σκοπιμότητα της Γαλλίας φαίνεται ν΄αποδίδει αφού διαπραγματεύεται συβόλαια πολλών δεκάδων δις με την σαουδαραβική μοναρχία.
Επιλέγει συνειδητά η Γαλλία να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τη Σ Αραβία αντί ότι το Ιράν αφού η πρώτη ξοδεύει τα πενταπλάσια ποσά από το Ιράν για εξοσπλισμούς.
Βέβαια λέγοντας Σ Αραβία εννοούμε Κατάρ και Τουρκία αφού αυτές οι χώρες είναι οι μεγάλοι προμηθευτές όπλων στους « σύριους αντάρτες » μέσω των τουρκικών συνόρων.
To Kατάρ έγινε εχθρός της Συρίας από τότε που αρνήθηκε ο Assad να αφήσει να περάσει ένας αγωγός εξαγωγής καταριανού αερίου διαμέσω της χώρας του.Αντίθετα η Συρία προτίμησε έναν ρωσικό.
Η πολιτική τάξη της Γαλλία είναι εξαγορασμένη από το Κατάρ οπότε δεν είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί γιατί η Γαλλία δεσμεύεται παθιασμένα κατά του Assad. Οι Καταριανοί είναι εξοπλισμένοι κατά 80% με γαλλικά όπλα και πρόσφατα αγόρασαν 24 rafales…
Ένα μεγάλο μέρος αυτών των πληροφοριών εμπεριέχονται στο βιβλίο « Les Chemins de Damas » οι δρόμοι της Δαμασκού των George Malbrunot και Christian Chesnot.Αληθινοί δημοισογράφοι με πλούτο πηγών από τις εκεί περιοχές που μεταξύ άλλων διηγούνται ότι από τις πρώτες εβδομάδες στις ειρηνικές διαδηλώσεις διείσδυσαν ένοπλοι για λογαριασμό των Αδερφών Μουσουλμάνων που επιτέθηκαν βίαια στις δυνάμεις της τάξης.
Το βιβλίο τους περιέχει και μια κυριολεκτικά « εκρηκτική’ είδηση που δεν αναφέρθηκε ποτέ στα μίντια: Η Γαλλία είχε παραγγείλει την έκρηξη στην έδρα του κόμματος Baas στη Δαμασκό στις 29 Νοεμβρίου 1981 με 175 νεκρούς, σ΄αντίποινα για τη δολοφονία του γάλλου πρέσβη στο Λίβανο.agoravox 6.1.16
dimpenews.com