Κόσμος

Η Volkswagen αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ κυρώσεις περίπου 90 δις ευρώ για περιβαλλοντολογικές παραβιάσεις !!

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στις 4 Ιανουαρίου κατέθεσε αστική αγωγή κατά της  γερμανικής εταιρείας Volkswagen AG για  παραβίαση του νόμου περί προστασίας από τους ρύπους.

Επίσης κατηγορεί την γερμανική εταιρεία για  την εγκατάσταση παράνομων συσκευών που «ξεγελούσαν»  τα συστήματα ελέγχου  εκπομπών  καυσαερίων, σε σχεδόν 600.000 οχήματα, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Οι καταγγελίες κατά της Volkswagen, μαζί με τα οχήματα  της Audi και Porsche, θα κοστίσουν πολλά  δισεκατομμύρια δολάρια στην γερμανική  αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ένας  Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η VW θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα θεωρητικά άνω των 90 δις $ - ή  $ 37.500 ανά όχημα κατά παράβαση του νόμου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν  να λαμβάνουν  όλα τα κατάλληλα μέτρα κατά της Volkswagen για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των νομοθετικών διατάξεων για τους ρύπους », δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Τζον Κρούντεν , επικεφαλής των υπηρεσιών περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων .

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση  εξ ονόματος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία στοιχειοθετεί  κατά της   Volkswagen τέσσερις  βασικές κατηγορίες για παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ σχετικά με τους ρύπους , συμπεριλαμβανομένης της παρέμβασης στην λειτουργία του συστήματος ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων .

«Ισχυριζόμαστε  ότι ήξεραν τι έκαναν, παραβίασαν εκ προθέσεως το νόμο και  οι συνέπειες ήταν σημαντικές για την υγεία», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του  αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης  διερευνά επίσης τις εγκληματικού χαρακτήρα κατηγορίες ,  για απάτη εις βάρος της Volkswagen για την παραπλάνηση των καταναλωτών και των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί ελπίζοντας σε μείωση της ποινής, υποστηρίζοντας ότι η μέγιστη ποινή θα «ακρωτηριάσει την εταιρεία και θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις», δήλωσε ο Γερμανός διευθυντής Μ.Riesel.

Οι Γερμανοί παρακαλάνε τις ΗΠΑ , για τον μη καταλογισμό εξοντωτικού προστίμου στην εταιρεία, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε χιλιάδες απολύσεις και στην Γερμανία. Κύριος μέτοχος της εταιρεία είναι το γερμανικό δημόσιο που τώρα εκπροσωπεί η Κυρία Μέρκελ.

Στην κυριολεξία οι  Αμερικανοί έχουν «τσακώσει» από τον λαιμό το Βερολίνο για ένα θέμα που θα προκαλέσει πάταγο  στην χώρα.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Η Ελληνίδα που εκδικήθηκε τον Β.Σόιμπλε και θα στοιχίσει στην Γερμανία 18 δισ.δολάρια σε πρόστιμα!), είχαμε αναφέρει ότι μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παίρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την «παρέα» του, αφού είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...